Toate știrile
Externe
11:45 26.09.2024

Declarația lui Durov cu privire la cîștigul său anual i-a uimit pe anchetatorii francezi

Pavel Durov le-a declarat anchetatorilor francezi că cîștigă un dirham pe an, scrie ziarul Le Monde într-un articol despre stilul de viață și starea fondatorului Telegram.

Declarația lui Durov despre cîștigurile sale anuale i-a lăsat mască pe anchetatori, se spune în material. Dirham - unitatea monetară a Emiratelor Arabe Unite, unde în ultimii ani a locuit Durov. Un dirham corespunde la aproximativ la 25 de ruble sau 27 de cenți (4,76 lei moldovenești).

{{770031}}Potrivit ziarului, în timpul ședinței de judecată privind alegerea unei pedepse pentru Durov, procuratura din Paris a cerut stabilirea unei cauțiuni de 20 de milioane de euro pentru fondatorul Telegram. Cu toate acestea, în cele din urmă, judecătorul a redus suma cauțiunii la cinci milioane, relatează meduza.io.

Le Monde menționează că suma cauțiunii pare foarte mică - mai ales în contextul informațiilor potrivit cărora Durov a propus 8,5 milioane de euro pentru o plăcuță de înmatriculare exclusivistă la o licitație caritabilă din Dubai în 2023. Averea totală a fondatorului Telegram este estimată de diverse surse între 9 și 15,5 miliarde de dolari, se precizează în articol.

Pavel Durov a fost reținut pe aeroportul din Paris la sfîrșitul lunii august. El a fost acuzat de infracțiuni legate de crima organizată, inclusiv complicitate la distribuirea de droguri și pornografie infantilă, precum și de refuzul de a oferi informațiile solicitate de organele autorizate.

{{767387}}Ancheta în cazul lui Durov, după cum a relatat Politico, a început după ce conducerea Telegram nu a răspuns la solicitarea autorităților franceze de a oferi informații în dosarul abuzului sexual împotriva copiilor.

La cîteva zile după arestarea sa, Durov a fost eliberat pe cauțiune, cu obligația de a se prezenta la poliție.

Mai multe știri