Toate știrile
Externe
22:00 27.07.2024

Ce problemă promite Ciprul să rezolve în luna august

Ministrul cipriot al Energiei, Georgios Pananastasiou, a declarat că viitorul cablului de electricitate, care va conecta rețeaua electrică a țării cu Grecia și Israel, va fi cunoscut luna viitoare, cînd este așteptată o decizie cu privire la faptul dacă consumatorii ciprioți vor plăti costurile pentru cablul pe acie patru ani de constructie.

Potrivit ministrului de resort, autoritatea de reglementare va lua decizia finală pe 12 august.

{{759296}}Cablul de 1,9 miliarde de euro, cunoscut sub numele de Great Sea Interconnector, ar pune capăt izolării energetice atît a Ciprului, cît și a Israelului, promițînd consumatorilor energie mai ieftină prin transmiterea mai multă energie produsă din surse regenerabile, relatează Noi.md cu legătură cu eurointegraration.

Ca parte a primei etape a proiectului, 40-50 de kilometri de cablu au fost deja așezați de-a lungul fundului Mării Mediterane, care leagă insula grecească Creta de Cipru.

De asemenea, se așteaptă ca guvernul cipriot să decidă în septembrie dacă să angajeze 100 de milioane de euro pentru proiect, după ce va evalua viabilitatea acestuia.

Mai multe știri