Toate știrile
Externe
20:30 03.04.2024

Amazon renunță la tehnologia din magazinele fără casieri

După mai mulţi ani de cercetare, dezvoltare şi promovare, Amazon renunţă să mai dezvolte tehnologia Just Walk Out, pe care o folosea pentru a verifica şi face plata automată pentru produsele cumpărate.

Amazon a început să elimine din magazinele sale alimentare tehnologia Just Walk Out, care, la un moment dat, părea că reprezintă viitorul cumpărăturilor. Aceasta era compusă dintr-un set de tehnologii, precum senzori, camere amp-video şi supraveghetori umani, prin care erau verificate produsele cumpărate de clienţi.

{{731386}}Apoi, la ieşirea din magazin, plata se făcea automat, după scanarea palmei, banii fiind retraşi automat de pe cardul asociat contului Amazon, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

Tehnologia s-a lovit, însă, de probleme încă de la început. Deşi Amazon vorbea de un proces complet automatizat, în realitate, peste 1.000 de oameni urmăreau camere de securitate pentru a se asigura că niciun client nu pleacă cu mai multe produse decît a plătit.

Amazon a încercat să-şi reducă pierderile, vînzînd tehnologia altor lanţuri de magazine, însă, acestea nu s-au înghesuit să o cumpere.

Mai multe știri