Toate știrile
22:00 31.08.2024

Liderul unui partid de dreapta din Franța, căzut în dizgrație din cauza alianței sale cu Le Pen, își creează propriul partid

Președintele partidului francez de dreapta „Republicanii”, Eric Ciotti, care în ajunul ultimelor alegeri parlamentare a provocat un conflict din cauza propunerii de a coopera cu extrema dreaptă, a anunțat crearea propriei forțe politice.

Despre aceasta scrie „Европейская правда” cu referire la BFMTV.

{{766354}}În timpul unui discurs susținut sîmbătă, 31 august, în departamentul Alpilor Maritimi, Ciotti și-a anunțat revenirea în politica franceză în fruntea unui nou partid numit Union des Droites pour la République (UDR).

„Brandul „Republicanilor” s-a învechit, discreditat de înfrîngeri, contradicții și lipsă de curaj..... Pentru a reînvia, trebuie să îndrăznim să schimbăm totul. Acest mare partid al dreptei va fi Union des Droites pour la République”, a anunțat el.

Numele partidului este o trimitere directă la Union des Démocrates pour la République, un partid fondat în 1967 în favoarea generalului Charles de Gaulle.

{{765604}}În prezent Ciotti conduce în Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului francez) fracțiunea „De dreapta” (À droite), care are 16 deputați și reunește simpatizanții săi Republicanii.

Înainte de alegerile din iunie, conducerea partidului a decis suspendarea liderului din cauza deciziei acestuia de a se alătura formațiunii de extremă dreapta Rassemblement Nationale. Ulterior, instanța a suspendat temporar această decizie.

Soarta lui Ciotti ca lider al republicanilor urmează să fie decisă în instanță la 14 octombrie. Acesta a declarat anterior că dorește ca decizia finală să fie luată de principalii membri ai partidului.

Mai multe știri