Toate știrile
Economie
16:00 07.10.2024

Cîte dosare a recepționat AIPA în cadrul Programului de granturi post investiționale

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), informează că a finalizat procesul de recepționare a dosarelor în cadrul apelului V, al Programului de granturi post investiționale „Managementul durabil al terenurilor”(MDT) din cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P).

În conformitate cu Ordinul MAIA nr. 108 din 25.07.2024, grantul post – investițional va rambursa 30% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon de 10 000 dolari SUA per producător agricol. Un beneficiar va fi eligibil pentru un singur grant post- investițional.


Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără:

semănători, tocătoare, stropitoare, combine de recoltare (tehnologii No-Till) combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till) echipamente și sisteme de irigare construcții hidrotehnice de captare a apei înființarea/reabilitarea de fîșii paravînt ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate înierbarea în jurul pomilor în livezi

Astfel, în perioada 02 septembrie – 4 octombrie, AIPA a recepționat 33 de dosare în cadrul Programului de granturi post investiționale „Managementul durabil al terenurilor”(MDT).

Mai multe știri