Toate știrile
Externe
4:30 14.02.2019

Remedii naturiste cu mămăligă şi lapte

Substanțele aflate în compoziția boabelor de porumb se absorb în intestin foarte repede, fără a suferi mari transformări, ajutînd apoi la purificarea sîngelui.

Acesta este motivul pentru care mămăliga este numita și "prietenul intestinului". De altfel, în trecut, femeile îți oblojeau la repezeală pruncii cu fiertură de mălai. Laptele are și el multe alte valențe, dincolo de calciul și mineralele pe care le contine, scrie femeia.ro.

Pentru dureri în gît și răceală

Pune pe o tabla incinsa 2 linguri cu malăi și fă inhalații cu fumul produs. Seara, înainte de culcare, bea o cană cu terci, o mămăliga foarte subțire, care curge, în care pui ½ linguriță de unt.

Pentru bronșite, tuse cronică, gripă

Prepară o mamaligă normală, las-o să se racească cît suportă pielea, apoi întinde-o pe piept, în strat de 2 cm. Lasă 15 minute, dă la o parte și șterge locul cu spirt camforat. Aceeași cataplasmă este foarte eficientă în zona renală, împotriva nefritelor, și în zona subabdominală, contra cistitelor.

Pentru eliminarea pietrelor de la bilă

Aplică dimineața, la două ore după micul dejun, în zona bilei un prosop înmuiat în ceai fierbinte de mușețel. Schimbă această compresă de 3-4 ori, la intervale de 15 minute. Mănîncă pe la ora 12 o farfurie de griș cu lapte cît mai fierbinte. Peste 20 de minute, pune o mămăligă fierbinte mare, învelită într-un prosop moale, în zona ficatului. 15 minute mai tîrziu, bea 100 ml de ulei de măsline sau de floarea-soarelui la 37°C și imediat sucul de la o lămîie. Noaptea se vor elimina pietrele.

Mai multe știri