X 
Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va readuce în scenă spectacolul ”Chirița în provincie”

6 ian. 01:00   Afiș
1183 0

La Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc vineri și duminică, 6 și 8 ianuarie, la orele 18.30 și respectiv 17.30, spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri în regia lui Petru Vutcărău, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sala plină, chiar și după 29 de ani.

Vineri, 6 ianuarie, la 18.00, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul „Dosarele Siberiei”, de regizorul Petru Hadîrcă, după memoriile deportatelor Ecaterina Chele, Margareta Cemîrtan-Spînu și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG. Potrivit directorului instituției, Petru Hadîrcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce a realizat la Radio București cîteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportați în Siberia” și „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniței Andriș-Cudla, precum și „Stalin mi-a furat copilăria”, de Boris Vasiliev ș.a.

Sîmbătă, 7 ianuarie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Pomul vieții de Dumitru Matcovschi” în regia lui Alexandru Cozub. Spectacolul "Pomul vieţii" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc. Este un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre. Versurile matcovschiene: „Sfîntă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий