COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a încheiat Festivalul Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu"

S-a încheiat Festivalul Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu"

Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" s-a încheiat aseară. Ultima zi de spectacol a adunat sute de spectatori, care au mers să-i asculte pe marii cîntăreți de operă.

Pe scenă au evoluat artiști din Italia, Spania, Rusia și Franța. Printre ei, și soprana moldoveancă Diana Axentii, care evoluează de mai mulți ani în Franța.

"Sunt foarte fericită că particip. Este prima dată cînd evoluez în spectacole în teatrul nostru, în republică. Îmi pare bine că m-au invitat și sper să fie un început", a spus cîntăreața de operă, Diana Axentii.

"Sunt foarte bucuros că am avut ocazia să particip în cadrul Festivalului "Maria Bieșu", alături de artiști de talie mondială. E o mare plăcere pentru că sîntem foarte mulți soliști și aștept să mă întorc şi la anul", a spus cîntărețul de operă din Italia, Nester Mertorell.

"Emoțiile sînt ca și la prima ediție, sînt de nedescris. Este un eveniment foarte important pentru țara noastră, eveniment cultural de o mare anvergură", a spus cîntărețul de operă, Ion Timofti.

"Este o dublă plăcere în cadrul festivalului, dacă pot să-i spun așa, și duble emoții", a spus cîntărețul de operă, Veaceslav Timofti.

Cei prezenți în sală au rămas impresionați de spectacolul muzical.

"Mi-au plăcut absolut toți artiștii care au interpretat."

"A fost o seară minunată, totul a fost superb. Interpreții au cîntat la cel mai înalt nivel. Foarte plăcut."

"Un colaj de piese deosebite. Sunt voci superbe, oaspeți care au venit să ne încînte. O seară nemaipomenită. Trăim sentimente de exaltare sufletească."

Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" a început în data de șapte septembrie și a durat 8 zile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load