TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile
- Criza guvernamentală stiri:
- OMG și vaccinurile stiri:
- Coronavirus actualizat
- Calea Ferata din Moldova stiri:
- Preşedintele stiri:
- Noi condiții de plecare peste hotare stiri:
- Știrile Chișinăului stiri:
- Prețurile la carburanți stiri:
- Eurovision stiri:
- Limba rusă în Moldova stiri:
- Scandal diplomatic stiri:
- Explozia din capitală stiri:
- Problema deşeurilor stiri:
- Percheziții și rețineri stiri:
- Furtul miliardului stiri:
- Incendii stiri:
- Rețele de socializare stiri:
- Alegeri în Moldova stiri:
- Acțiuni de protest stiri:
- Conflictul din Nagorno-Karabah stiri:
- Soarta lui Plahotniuc stiri:
- ONG Moldova stiri:
- Sărbătorile de iarnă stiri:
- Diaspora stiri:
- Transnistria stiri:
- Pregătirea pentru revoluția colorată stiri:
- Evenimente în Kîrgîzstan stiri:
- Cazul Platon stiri:
- Aeroportul Chișinău. Coliziuni stiri:
- Frumusețile Moldovei stiri:
- Cazul Șor stiri:
- Sănătatea copiilor stiri:
- Internetul și copiii stiri:
- Cazul Filat stiri:
- Cazul Carinei Țurcan stiri:
- Cutremure stiri:
- Brand autohton stiri:
- Cazul Braguța stiri:
- Tăierea arborilor stiri:
- Unionism VS Statalitate stiri:
- Cazul Duty Free stiri:
- Închiderea școlilor stiri:
- Obiectiv european stiri:
- Sandu vs Șor stiri:
- Știri vesele stiri:
- Cazul Roșca stiri:
- Dosarul gărilor auto stiri:
- Air Moldova în faţa unei noi schimbări stiri:
- Știri Bălți stiri:
- Știri Taraclia stiri:
- Știri Rîșcani stiri:
- Știri Comrat stiri:
- Aminitiri din Copilărie stiri:
7 mar. 14:01 Imperiul Britanic: istoria și viitoarea reîncarnare geopolitică. Partea I 5 mar. 13:58 Andrei Elistratov. Să treci Rubiconul 5 mar. 13:01 Înregistrare online în loc de așteptare la coadă, dacă sînteți cu Earlyone 4 mar. 18:00 UGM, sau mica nisiparniță NATO 3 mar. 18:00 Cheltuieli ”secretizate”. Serviciul pază de stat va fi reformat din nou 2 mar. 19:06 Dosarul privind concesiunea aeroportului: trebuie să se pronunțe procuratura 1 mar. 18:44 Constantin Bogomolov. Răpirea Europei 2 27 feb. 10:00 "Copiii cresc niște egoiști infantili". Un psiholog, despre de ce ierarhia în familie este importantă 26 feb. 18:02 Vor reveni oare steagul și stema moldovenească veritabilă? 25 feb. 18:18 De ce cetățenii Moldovei îs lipsiți de dreptul de a alege vaccinul contra coronavirusului? 24 feb. 18:00 Natalia Abacumova-Zabunova, despre cum Chișinăul a devenit oraș european 23 feb. 19:56 Jocuri cumplite 22 feb. 18:08 Cu clipul în gură. Își vor păstra oare oamenii abilitatea de a scrie, citi, vorbi? 20 feb. 10:01 Obiecte uitate, resturi de mașini și manechine: cu ce au aglomerat oamenii spațiul cosmic 19 feb. 18:00 Cine se împotrivește păstrării limbii ruse în Moldova? 18 feb. 17:55 "Da, am fraudat alegerile, dar am făcut-o spre binele vostru " 17 feb. 18:00 Un viitor «luminos»: Cine va apăra drepturile majorității heterosexuale? 16 feb. 18:00 “Regina-i prinsă în colț”. Va merge oare Sandu la acutizare? 15 feb. 18:49 Consiliul pentru nediscriminare contra lui Iurie Roșca: în Moldova este promovată cu insistență «o nouă normalitate» 13 feb. 20:29 ”Nu ești obligat să te vaccinezi!”
Primăria municipiului Chișinău anunță că în contextul marcării Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Ambasada Austriei la Chișinău, lansează astăzi, 26 ianuarie 2021, premiera online a documentarului „Mauthausen – Două vieți”.
Filmul relatează povestea a doi martori oculari ai ororilor petrecute în lagărul de concentrare de la Mauthausen (Austria), unde erau deportate elitele intelectuale şi sociale ale ţărilor ocupate de către regimul nazist, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Într-o abordare sensibilă şi multidimensională, regizorul austriac Simon Wieland schiţează portretele celor doi protagoniști - prizonierul Stanisław Leszczyński, originar din Łódź (Polonia), şi Franz Hackl, localnic, care lucra acolo ca ucenic lăcătuș, în confruntarea lor cu Mauthausen, simbol important al Holocaustului și a ceea ce înseamnă vinovăție și cruzime. Rezultatul este un documentar puternic și emoționant despre comportamentul uman şi inuman în fața atrocităţilor.
Filmul poate fi vizionat online pe pagina Ambasadei Austriei la Chișinău cu subtitrări în limba de stat și rusă începînd cu 26 ianuarie la ora 18:00 și va fi disponibil gratuit pînă la 24 februarie, ora 12:00.
Complexul Mauthausen-Gusen a fost creat în anul 1938, în apropierea unei cariere de piatră. Acesta şi-a crescut capacitatea odată cu înaintarea războiului şi mărirea numărului de deţinuţi, dezvoltîndu-se ca un ansamblu de peste 40 de lagăre răspîndite pe aproape întreg teritoriul Austriei. Prizonierii erau exploataţi în cariere de materiale de construcţie, uzine de muniţie şi de armament, mine etc. Lagărul de concentrare de la Mauthausen a fost penultimul eliberat de trupele aliate, pe 5 mai 1945, iar numărul celor care şi-au pierdut viaţa aici şi în lagărele-satelit fiind estimat la peste 90.000 de persoane.
Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter
- Cuvinte cheiefilm documentarHolocaust
- FeedbackContactează redacția | Adresează întrebarea
- Aplicaţii
Șoferiță de taxi: „Doar pentru că sunt fată, nu înseamnă că am dreptul la indulgențe!” Lifestyle: un proiect de suflet pentru tine De ce Dyson este cel mai bun cadou pentru 8 Martie? Primăria municipiului Chișinău, Mastercard și Moldova Agroindbank încep implementarea proiectului plăţilor contactless în transportul public din capitală Top 10 cadouri pentru ea Înregistrare online în loc de așteptare la coadă, dacă sînteți cu Earlyone De 8 martie, Viorica aduce în dar reduceri și promoții speciale Profită de ofertele promoției Mărțisor 2021 de la Victoriabank Pentru un 8 martie frumos, SEBO îți oferă primele 2 luni gratuit* la un nou credit!
- 20:30 Secretul din spatele unei relații tata-copil
- 20:00 Care sînt cei mai rezistenți oameni, din punct de vedere psihologic, la pandemia de coronavirus
- 19:30 O călătorie în valea rîului Bogda
- 19:00 Ce mănîncă oamenii ca să nu se îmbolnăvească niciodată de inimă
- 18:30 Călăraşi – file de istorie
- 18:10 350 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore
Sondaj Toate

Comentariile (0)
Adăugaţi Comentul