Pictorița Тatiana Fiodorova invită la expoziția sa în sala Muzeului Național ©

3 aug. 13:26   Afiș
1097 0

Dragi vizitatori, vă invităm să pășiți în serena și idilica lume făurită de artista conceptuală Tatiana Fiodorova. Intercalând narațiunea sa estetică cu cea a tatălui, Vasili Lefter, ajunge la o formulă inedită, unde obiectul găsit devine însuflețit, purtător de coduri culturale și emoționale, fotografia devine un vehicol pentru explorarea memoriei dar și a calității atemporale a naturii.

Artista se conectează, în mod direct și indirect, la rădăcinile care se trag din veșnicie și rămân sursă continuă de vitalitate. Muzeul Național de Artă al Moldovei

„Începând cu {În căutare identității pierdute} până la {El este} am trăit o diagonală, un triunghi și o imposibilitate de a mă rupe de la ideea că la muzeul eram ca-n sat datorită Tatiana Fiodorova.

De la atâtea fieresc, simplu și profund voiam să rămân acolo ca-n natură și să mă odihnesc de tot ce poate fi în plus când vedem un întreg.

M-a fascinat că e o colaborare dintre tată și fiică, atât de atent fiecare etalându-și viziunea ca într-o sală de așteptare continuă unde se cunosc rândurile și cel mai important fără loc, dar cu intimitate deschisă pe care o atingi doar în mănuși.” Poeta Isac Ioana

„Această expoziție vorbește despre memorie, culoarele acesteia întortocheate, necunoscute, tot timpul, misterioase, uneori clare până la banalitate te provoacă să vii cu anumite fărâmituri, frânturi, cioburi în intenția de a construi ceva”, spune artistul vizual Ghenadie Popescu.

„Aceste modalități de exprimare care sunt oarecum îndepărtate de condiția Muzeului Național de Artă al Moldovei, vin să arate și să deschidă ușa pentru artiștii conceptuali de la noi pentru că acest mod de estetică trebuie să-și regăsească locul, mai cu seamă, în spațiul nostru, unde nu avem un muzeu de artă contemporană”, afirmă directorul Muzeului Național de Artă, Tudor Zbârnea.

Expozitia este deschisa zilnic intre 7 iulie – 6 august 2023, orele 10-18 (Cu excepția zilei de luni)

Discuțiile cu artista Tatiana Fiodorova vor avea loc în zilele de marți și vineri, între orele 16.00-18.00, pe toată durata expoziției.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?