O masă rotundă dedicată Zilei Constituției va fi organizată la Biblioteca Națională

24 iul. 16:50 (reactualizat 27 iul. 14:58)   Afiș
4586 1

Cu prilejul Zilei Constituției, marcată anual la 29 iulie, Biblioteca Națională va găzdui masa rotundă cu genericul:„Adoptarea Legii Supreme – constanta aspirației de concordie și unitate a cetățenilor”.

Evenimentul va avea loc vineri, 28 iulie, și va reuni mai multe personalității notorii printre care: coautorii proiectului Constituției Republicii Moldova, ex-președinți ai țării, ex-prim-miniștri, ex-judecători ai Curții Constituționale și ai Curții Europene a Drepturilor Omului, alte persoane notorii din comunitatea juridică și societatea civilă a Republici Moldovei.

Totodată, cu prilejul evenimentului va fi inaugurată o expoziție dedicată Zilei Constituției care va include acte constituționale care au fost în vigoare pe teritoriul Republicii Moldova, resurse de carte consacrate cercetărilor în domeniul dreptului constituțional.

Masa rotundă dedicată Zilei Constituției este organizată de Institutul Justiției Constituționale și Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Asociația Veteranilor Procuraturii din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere” și alte instituții.

3
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?