COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

О actriță din fimul ”Pe aripile vîntului” a împlinit 104 ani

О actriță din fimul ”Pe aripile vîntului” a împlinit 104 ani

Actriţa Olivia de Havilland, cunscută din filmele "Pe aripile vîntului", "Aventurile lui Robin Hood" şi cîştigătoare a două premii Oscar, a împlinit vîrsta de 104 ani.

După moartea din februarie 2020 a lui Kirk Douglas, născut şi el în 1916, Olivia de Havilland a rămas cel mai longeviv star de la Hollywood, informează libertatea.ro.

Olivia de Havilland a lucrat cu producători celebri, precum David O. Selznick, cu regizori ca Michael Curtiz şi Anatole Litvak şi cu actori precum Clark Gable, Errol Flynn şi Mickey Rooney.


În 1939, Olivia de Havilland a jucat în „Pe aripile vîntului”, produs de David O. Selznick. Filmul “Pe aripile vîntului”, considerat de unii istorici drept rasist, a fost retras temporar luna trecută de pe platforma HBO Max, în plină mişcare de protest contra rasismului şi a violenţelor poliţiei care vizează persoanele de culoare în Statele Unite după moartea lui George Floyd.

Pelicula, cu Clark Gable și Vivien Leigh în rolurile principale, prezintă o versiune romantică a anilor 1860, în plin război civil între Nord şi Sud.

Lungmetrajul de patru ore, lansat în 1939 și premiat cu 8 Oscaruri, este primul film color din istoria cinematografiei mondiale de asemenea proporții. Olivia de Havilland a declarat că a văzut „Pe aripile vîntului” de cîteva zeci de ori şi „de fiecare dată, îmi aduce bucurie”.

În 1960, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar în 2008, a fost recompensată de preşedintele George W. Bush cu US National Medal for the Arts.

Din palmaresul lui Olivia de Havilland fac parte două Globuri de Aur şi un premiu pentru interpretare primit la Veneţia, pentru „The Snake Pit” (1948).
C

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load