La Teatrul Național va avea loc avanpremiera unui spectacol de Mihai Fusu

28 apr. 2021,, 18:45   Afiș
2797 0

Avanpremiera spectacolului imersiv ”Strigere” va avea loc joi, 29 aprilie, în Sala studio ”Valeriu Cupcea” a Teatrului Național ”Mihai Eminescu”.

Scenariul este conceput de Mihai Fusu în baza unor secvențe din filmele regizate de Ingmar Bergman, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jean-Luc Godard, John Cassavetes, Michelangelo Antonioni și Luchino Visconti.

Potrivit organizatorilor, acest spectacol a apărut din dorința de a face "altceva", din necesitatea eternă a artistului de a aduce “forme noi”, forme ce conjugă arta filmului, a instalației, a sunetului și videoartul. Scopul este de a aduce o experiență vie, la intersecția nostalgiei și a tehnologiilor, a filmului șoptit și a remake-ului, a dialogului și a tăcerii, o declarație tainică de iubire filmului de valoare și „vieții spiritului uman”.

Spectatorul este incitat să fie participant activ, atras în forme alternative: al patrulea perete este înlocuit de spații și ecrane, pereți despărțitori și coridoare, realitatea virtuală intră în contact direct cu gîndurile și sentimentele noastre.

Din echipa de creație fac parte: scenariu și regie - Mihai Fusu, scenografie - Irina Gurin, compozitor și regie sunet – Valentin Strișcov, videast – Vlad Adajuc.


Premiera spectacolului va avea loc pe 4 și 5 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?