COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Chșinău a fost inaugurată o nouă expoziție de pictură

La Chșinău a fost inaugurată o nouă expoziție de pictură

Expoziția de pictură și grafică „Ploaia de petale”, semnată de artiștii plastici Antonina și Vitalie Grișciuc, a fost inaugurată la Biblioteca Națională.

Aceasta include circa 30 de lucrări executate în diferite tehnici ale artei vizuale: ulei pe pînză, acuarelă, peniță, tuș, gravură pe hîrtie. În lucrările artiștilor sînt reprezentate motive de sat și aspecte ale arhitecturii Chișinăului vechi, transmite IPN.

Directoarea BNRM, Elena Pintilei, a declarat că această expoziție conține lucrări frumoase, pline de culori, care vor bucura ochii bibliotecarilor și ai vizitatorilor, mai ales în condițiile actuale, cînd oamenii duc o lipsă considerabilă de comunicare, mai ales cu lumea frumosului. „Venind la Biblioteca Națională la serviciu, comunicăm între noi colegii, comunicăm cu vizitatorii și comunicăm cu arta dumneavoastră, care este foarte frumoasă și pe care cred că o vom descoperi zilnic. Cred că fiecare se va regăsi într-o ogradă părintească, într-o casă părintească. Ne vom regăsi pe străzile vechi ale Chișinăului sau în aceste flori frumoase pe care le-am avut în grădina casei părintești sau poate le avem și acum”, a notat Elena Pintilei.

Vitalie Grișciuc a menționat că îi este plăcut să revină după ani de zile la Biblioteca Națională, unde nu o dată a stat la coadă după cărți. „Aici în expoziția noastră prezentăm în mare măsură motive dedicate orașului vechi, satelor basarabene și lumii florilor, în diferite tehnici, deoarece, fiind doi artiști, fiecare vede cu ochii săi”, a spus artistul plastic. Referindu-se la picturile care reprezintă orașul vechi, artistul a precizat că sînt pictate clădiri, care azi nu mai arată la fel sau nu mai sînt deloc. Aceste tablouri descriu un pic de istorie, astfel încît contemporanii să poată vedea cum a fost Chișinăul odată.

Expoziția poate fi vizitată pînă pe 1 decembrie 2020, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, pe strada 31 August 1989, nr. 78, blocul central, spațiul expozițional de la etajul II.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load