Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1678

La Chișinău vor avea loc Zilele Filmului Ucrainean

3 mai. 2022,, 07:30   Afiș
2185 0

Zilele Filmului Ucrainean, ediția a III-a, au loc în Republica Moldova în perioada 3-5 mai.

În anul curent, vor fi proiectate 5 filme, iar banii obținuți de pe urma vînzării biletelor vor fi transferați pentru susținerea Centrului de ajutorare a refugiaților din Ucraina, situat pe str. Drumul Viilor, 38/1 din Chișinău, dar și pentru susținerea industriei de filme din Ucraina pe timp de război. Filmele vor fi proiectate în sălile Artcor și Mediacor din Capitală, transmiteIPN.

Evenimentul va debuta cu filmul documentar „Земля голубая, как апельсин”. Apreciat înalt la diverse festivaluri internaționale, această producție cinematografică relatează istoria Anei, o mamă solitară, care împreună cu cei patru copii ai săi locuiește într-un oraș de primă linie din Donbas.

Filmul „Mariupolis” va fi proiectat la 4 mai. Lucrarea a fost înalt apreciată la festivaluri care au avut loc de la Berlin și pînă la Hong Kong și arată orașul Mariupol la începutul luptelor – filmările au avut loc în 2015.

În cadrul Zilelor Filmului Ucrainean în Republica Moldova vor fi prezentate alte două documentare: „Живая ватра” și „Чернобыльские бабушки”, dar și filmul artistic de aventuri „Безславные крепостные”. Toate filmele vor fi proiectate în limba originală, cu titre în limba ucraineană.


Zilele Filmului Ucrainean sînt organizate de Congresul național al ucrainenilor din Moldova și Asociația tinerilor ucraineni din Moldova, sub egida Ambasadei Ucrainei la Chișinău, cu susținerea activă a USAID, a Ambasadei Suediei în Republica Moldova, Artcor, Mediacor, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Moldova pentru Pace, a Comunității femeilor ucrainene din Moldova, a Cinematografului online „Takflix”, a Congresului internațional al organizațiilor de tineret din Ucraina și Rotari Club Moldova.

Informații suplimentare despre activitatea Centrului de ajutorare a refugiaților din Ucraina, situat pe str. Drumul Viilor, 38/1 din Chișinău, pot fi aflate pe facebook.com/ukr.refugees.md/. Biletele pentru Zilele Filmului Ucrainean pot fi procurate din timp, dar și înainte de proiectare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий