Cazul Șor stiri: 599

Forumul comun al studenților din Republica Moldova și din diaspora oferă idei noi

10 aug. 2022,, 20:30   Afiș
3272 0

În acest weekend, la Chișinău se va organiza Forumul Studenților din Diasporă, un eveniment care dorește să (re)conecteze studenții din diasporă cu studenții de acasă în ideea de a crea noi proiecte comune, informează Noi.md cu referire la ea.md.

Timp de 2 zile, participanții vor avea mai multe sesiuni de networking cu speakeri locali: tineri din diasporă reveniți în Moldova care au reușit să implementeze acasă ceea ce au învățat peste hotarele ei; vor cunoaște factori de decizie locali și naționali; vor identifica probleme și vor genera soluții în echipe.

În urma celor două zile de gîndire creativă și discuții inspiraționale, echipele create în cadrul Forumului, vor prezenta cîteva proiecte care vor fi analizate de un juriu mixt, iar cele mai bune și realizabile vor fi premiate și li se va oferi șansa de a fi implementate în cadrul Ligii Studenților Originari din Republica Moldova . Cu toții ne dorim un viitor mai bun acasă, cunoștințele și experiențele comune ne pot ajuta realizăm un proiect util pentru tinerii din Moldova, susțin organizatorii.

AICI au loc înscrierile pentru participarea la Forumul Studenților din Diasporă.

„Activitățile sînt realizate în cadrul Subprogramului destinat tinerilor din diasporă, care este parte a Programului Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora din proiectul „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).


Возможно, это изображение 2 человека и текст

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?