X 

„Bazarul diplomatic” de la Bruxelles va reuni mai mulți artiști, artizani și meșteri populari

12 mai. 07:45   Afiș
1830 0

Prima ediție a „Bazarului diplomatic”, eveniment organizat sub patronajul Ambasadelor României și Republicii Moldova din Regatul Belgiei va avea loc în perioada 13-15 mai 2023, la Bruxelles.

Evenimentul va reuni în Sala de Marmură a Universității Libere din capitala Belgiei artiști, creatori, artizani și meșteri din România și Republica Moldova, care promovează conceptul de ”slow movement”, prezentînd produse unice, personalizate, realizate în acord cu principiile de respectare a mediului, a ciclurilor naturale, a biodiversității și autenticității. Astfel se dorește promovarea unor produse și mărci consacrate, realizate manual sau semi-industrial și care se identifică cu ingeniozitatea și inventivitatea inginerilor și inventatorilor români și moldoveni, transmite IPN.

De asemenea la „Bazarul diplomatic” vor participa artiști din domeniul muzicii, artei plastice, filosofiei și literaturii – fiecare dintre aceștia urmînd să prezinte alegerile sale, pentru a se integra unui ritm natural care să respecte timpul de creație, să pună în evidență calitatea materiilor prime și a produsului finit.

Deschiderea oficială a „Bazarului diplomatic”, va avea loc sîmbătă, 13 mai, ora 14.00, la Universitatea Liberă din Bruxelles, se va bucura de prezența ambasadorilor României și Republicii Moldova, alți ambasadori și diplomați acreditați în Regatul Belgiei, reprezentanți ai instituțiilor europene cu sediul la Bruxelles, oameni de afaceri, iubitori ai conceptului ”slow movement”. Tîrgul va fi deschis atît reprezentanților comunității din România și din Republica Moldova, cît și publicului larg belgian, zilnic între orele 10.00 – 19.00.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?