X 
Criza energetică stiri: 1563
Cutremure stiri: 275

Artiști din opt țări vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului ETHNO JAZZ

1 oct. 05:00   Afiș
1256 0

Muzicieni din Bulgaria, Elveția, Germania, Italia, Olanda, Republica Moldova, Ucraina și Ungara vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului ETHNO JAZZ, care se va desfășura la Chișinău, în incinta Teatrului Fără Nume, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie. Ediția din acest an este dedicată celor 30 de ani de activitate a formației Trigon, informează moldpres.md.

Potrivit organizatorilor, astăzi la ora 18.00, pe scena Teatrului Fără nume vor evolua toți cei care de-a lungul anilor au cîntat în formația ”Trigon”: Anatol Ștefăneț, Sergio Testemițanu, Oleg Baltaga, Alexandru Murzac, Mario Căldăraru, Dorel Burlacu, Alexandru Arcuș, Vali Boghean, Dan Brumă și Gari Tverdohleb.

Sîmbătă, 1 octombrie, la ora 18:00 pe scena Festivalului se vor produce formațiile Roksana Smirnova & Misha Kalinin feat Laura Marti (Ucraina) și Arcuș Trio (Moldova, Italia, Bulgaria), iar duminică, 2 octombrie, la aceeași oră - Nik Bärtsch`s RONIN (Elveția) și ARIFA (Bulgaria, Ungaria, Germania, Olanda).

Scriitorul, jazzologul și diplomatul român Virgil Mihaiu a afirmat cu această ocazie că Festivalul ETHNO JAZZ a devenit o prețioasă carte de vizită pentru scena artistică locală, demonstrînd că în jumătatea de Est a Moldovei resursele de talent par a fi de-a dreptul inepuizabile. ”În terifiantele condiții actuale, înfăptuirile lui Anatol Ștefăneț și ale formației ”Trigon” demonstrează că muzele jazzului își pot ridica vocea în apărarea păcii, chiar și cînd sînt împresurate de hidosul vuiet al armelor. La mulți ani fericiți acestor muzicieni și publicului lor!”, a menționat Virgil Mihaiu.

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului ETHNO JAZZ este organizată de Ministerul Culturii, formația ”Trigon” în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Institutul Cultural Român, Goethe Institut și alte instituții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав