COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

5 greșeli grave pe care părinții le fac în educația copilului

5 greșeli grave pe care părinții le fac în educația copilului

Problema generala a parintilor din zilele noastre, copiii nemanierati si rasfatati. De aceea noi am hotarat sa scriem azi un articol despre top 5 greseli pe care le faceti adesea, in educatia copilului, fara sa va dati seama.

Daca nu luati masuri la timp, copiii vostrii vor avea de suferit!

Acest fapt a fost confirmat de Emma Jenner, o femeie celebra, cunoscuta pentru soul ei „Bona” de la televiziunea TLC. Exista 5 greseli grave pe care parintii le fac in educatia copilului, iar mai tarziu ajung sa sufere ambele parti. Conform Emmei este vital sa cerem mai mult de la copil decat acesta ne ofera si sa le oferim mai putin pentru ca ei sa obtina singuri mai mult.

Iata cele 5 greseli grave:

Iti este frica de propriul tau copil

Exemplu: daca un copil vrea sa bea lapte dintr-o alta ceasca, nu din cea pe care o foloseste in mod normal, parintii cauta imediat una noua in loc sa ignore doleantele copilului. Se tem ca nu cumva copilul sa planga si sa refuze laptele. Emma crede ca este o greseala foarte mare, copilul nu trebuie sa te comande. Trebuie sa il lasi sa planga, poti merge intr-o alta camera pana cand se linisteste. Nu trebuie sa faci intotdeauna ce vrea copilul, gandeste-te la mesajul pe care i-l trimiti…


Inventarea scuzelor (asa sînt copiii)

Una din cele 5 greseli este sa iti scuzi copilul in public pentru un anumitcomportament, doar pentru ca este copil. Astfel iti vei motiva copilul sa continue cu aceasta atitudine. Copiii pot face mult mai multe decat se asteapta parintii lor sa o faca, insa asta tine de respect, maniere, munca zilnica si generozitate. Emma spune ca trebuie sa cresti asteptarile fata de propriul copil, astfel il vei invata sa se comporte asa cum trebuie.

Nu ii lasi pe altii sa il certe

In trecut, profesorii ii puteau mustra pe elevi, daca nu se comportau asa cum trebuie. Erau ochii si urechile noastre, insa in zilele noastre este aproape imposibil, deoarece daca un profesor cearta un elev, parintele se supara foarte rau. Daca te vei comporta asa, ii vei da frau liber copilului sa aiba o atitudine indiferenta.

Copilul este pe primul loc

Alta greseala foarte mare. Parintii au obiceiul de a supraveghea exagerat un copil. Este bine pentru evolutia lui, insa trebuie creat un orar dedicat special unui copil: masa, teme, nevoi, etc. Parintii din zilele noastre duc asta la un alt nivel, subjugandu-si propriile nevoi in favoarea copilului. Nu mai faceti aceasta greseala, copilul se va obisnui in acest mod si veti ajunge in punctul in care nu ii veti mai putea controla nevoile. Credeti-ne, copilul nu va pati nimic daca aveti si voi putin timp pentru voi.

Preferi sa folosesti calea usoara

Parintii prefera sa foloseasca scurtaturile pentru a usura munca fiului sau fiicei. Prefera sa le dea telefonul sau tableta atunci cand calatoresc sau cand trebuie sa astepte la doctor. Trebuie sa va invatati copiii sa fie rabdatori, sa primeasca mancare atunci cand trebuie si sa faca lucrurile asemeni unui program bine stabilit.

Credeti-ne, aceste 5 greseli trebuie excluse complet din educatia unui copil, nu va pati nimic rau, din contra!

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load