COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ivan Savin: Muzica este modul de viață (FOTO, VIDEO)

Ivan Savin: Muzica este modul de viață (FOTO, VIDEO)

Noua ediție a emisiunii "Istoria rockului moldovenesc" este dedicată uneia dintre cele mai romantice trupe ale Chișinăului din perioada anilor '90. Este vorba despre formația "Oikumena" și liderul său, Ivan Savin.

În interviul acordat emisiunii noastre, Ivan a relatat despre modul în care a apărut trupa, cine l-a susținut și l-a ajutat, unde și în ce circumstanțe au avut loc repetițiile și concertele. De asemenea, în cadrul interviului a fost acordată atenția subiectului scrierii pieselor, apariției lor în general, s-au povestit întîmplările legate de personalitățile rock din Moldova, și nu doar.


La întrebarea dacă muzica rock este ceva mai ambigu decît doar muzică, stil de viață, Ivan Savin a răspuns: "În general, orice muzică este un stil de viață, la fel este și cu muzica rock. În opinia mea, vorbind despre rock, aș dori să subliniez că nu totul ce redă chitara – cu sunet agresiv sau cu corzi de nailon, se consideră rock. Nu prea fac diferență între genuri. În primul rînd, rockul este muzica libertății care nu are legătură cu anumite forme muzicale. Nu sînt un mare cunoscător al muzicii clasice, dar, de exemplu, Schnittke pentru mine este cel mai tipic exemplu de muzică rock".

Mai jos, puteți urmări interviul cu Ivan Savin, liderul trupei "Oikumena"!

Autor: Nicolai Mișcoi

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load