TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alisa Iagubeț: Cîntecul ar trebui să rezoneze cu ceva în interiorul omului și să-l schimbe (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Audio
Alisa Iagubeț: Cîntecul ar trebui să rezoneze cu ceva în interiorul omului și să-l schimbe (FOTO, VIDEO, AUDIO)

Este puțin probabil ca cineva să contrazică faptul că într-o piesă este importantă nu numai componenta muzicală, dar și cea textuală. Deseori muzicienii pentru a umple muzica cu un sens profund apelează la ajutorul poeților.

În ediția de astăzi a emisiunii „Istoria rockului moldovenesc” noi discutăm cu o excelentă poetă, Alisa Iagubeț care, pe lîngă faptul că scrie versuri frumoase din copilărie, a cooperat ceva timp cu renumele trupe de rock de la Chișinău, compunînd versuri pentru cîntecele lor.


Alisa Iagubeț care, apropo, în prezent poartă numele de Orlova și locuiește la Moscova, a scris versuri pentru astfel de colective precum O’Chad, Gîndul Mîței, ExNN, „Прохожий”. Spre exemplu, nu toată lumea cunoaște că textul vestitului cîntec al trupei Gîndul Mîței, întitulat „Письмо”, care este o adevărată capodoperă a muzicii rock moldovenești de asemenea a fost compus de Alisa. Pe lîngă aceasta, ea a prietenit cu vestitul bard de la Chișinău Galina Ogorodnikova care chiar a dedicat Alisei una dintre piesele sale pe versurile lui I. Brodski – o puteți audia în ediția de astăzi a emisiunii.

Referindu-se la importanța versurilor pentru cîntec, Alisa a menționat următorul lucru: “Cîntecul trebuie să pătrundă în om, să rezoneze cu ceva în interiorul lui și să-l schimbe puțin. De ce muzica este un leac? Atunci cînd ceva nu e în regulă, cînd omul are probleme emoționale, el ascultă muzica și ea îl vindecă, îndreaptă ceva în interiorul lui. Și dacă textul cîntecului este unul fără sens, atunci la ce bun mai servește?...”.

Puteți să vizionați interviul cu Alisa Iagubeț (Orlova) mai jos. De asemenea, interviul este disponibil pentru audiere în format audio.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load