Zuckerberg a pierdut 3,3 miliarde de dolari

Zuckerberg a pierdut 3,3 miliarde de dolari

Mark Zuckerberg a pierdut vineri 3,3 miliarde de dolari în urma anunţului referitor la modificarea algoritmului de afişare a postărilor pe Facebook, ca urmare a scăderii acţiunilor companiei cu 4,5% la bursa din New York, transmite Bloomberg.


În urma declinului acţiunilor Facebook, averea lui Zuckerberg a scăzut la 74 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. El a pierdut în acest fel poziţia de al patrulea cel mai bogat om din lume, în favoarea miliardarului spaniol Amancio Ortega.

Fondatorul Facebook a pierdut cea mai mare parte din suma de 4,5 miliarde de dolari cîştigată în acest an.

Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au cîştigat anul trecut 1.000 de miliarde de dolari şi alte 192 de miliarde de dolari în primele două săptămîni din 2018, arată indicele calculat de Bloomberg.

Facebook a încercat să îi calmeze pe creatorii de articole şi conţinut video îngrijoraţi de anunţul lui Zuckerberg potrivit căruia reţeaua socială pe care o conduce va pune mai mult accent pe ceea ce numeşte interacţiunea socială semnificativă, în locul consumului pasiv de noutăţi.

Articolele şi clipurile care atrag comentarii şi like-uri sau care sînt distribuite de utilizatori vor avea o probabilitate mai mare de a fi vizibile, a precizat Facebook într-un email obţinut de Bloomberg.

Compania va continua în acelaşi timp să prioritizeze conţinutul pe care utilizatorii îl caută în mod regulat, cum ar fi video-urile săptămînale.
 


 


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load