COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zidul Plîngerii a fost redeschis

Zidul Plîngerii a fost redeschis

Credincioşii se pot ruga din nou la Zidul Plîngerii (sau Zidul de Vest), din inima oraşului vechi al Ierusalimului, după relaxarea restricţiilor impuse în urma pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Pînă la 300 de credincioşi se vor putea ruga în acelaşi timp la acest sit religios, a anunţat marţi Fundaţia Zidului de Vest. Mai devreme, guvernul israelian renunţase la cerinţa ca israelienii să se roage la o distanţă de cel mult 500 de metri de casa lor.

Decizia urmează după o scădere a numărului de cazuri noi confirmate de COVID-19.

Fundaţia a adăugat, totuşi, că regula potrivit căreia maximum 19 persoane se pot ruga împreună rămîne în vigoare. Spaţiul din faţa zidului va fi împărţit în cît mai multe zone individuale de rugăciune posibil, a adăugat aceasta.

Vizitatorilor acestui loc sfînt le va fi luată temperatura la intrare, li se va cere să se înregistreze şi să poarte măşti, a relatat publicaţia Jerusalem Post.

Zidul de Vest este o rămăşiţă a fortificaţiilor Celui de-Al Doilea Templu al Ierusalimului. El se află la poalele Muntelui Templului (Al-Haram al-Sharif în arabă), sfînt atît pentru evrei, cît şi pentru musulmani.

Zidul Plîngerii este cel mai sacru loc al iudaismului. Potrivit obiceiului, vizitatorii îşi scriu dorinţele pe bucăţi de hîrtie şi le strecoară în crăpăturile dintre pietrele sale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 16.268 de persoane din Israel au contractat noul coronavirus, dintre care 237 au decedat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load