Zidul cerut de Trump la granița cu Mexicul a fost distrus

Zidul cerut de Trump la granița cu Mexicul a fost distrus

Autorităţile americane au demolat miercuri prototipurile de zid pe care Donald Trump a cerut să fie construite la frontiera mexicană între oraşele San Diego şi Tijuana, pentru a face loc noului zid dorit de preşedinte.


Echipaţi cu utilaje, muncitori în construcţie au doborît şapte porţiuni de zid şi nu au mai lăsat decît una, făcută din metal, pe care nu au putut-o distruge.


Aceste prototipuri au devenit embleme ale faimosului zid pe care Donald Trump a promis că îl va ridica la frontiera de sud a SUA cu obiectivul anunţat de a opri imigraţia ilegală şi traficul de droguri.


Administraţia americană a explicat că aceste prototipuri şi-au îndeplinit funcţia, care a constat în a explora noi aspecte şi caracteristici pentru zidul de la frontieră. Administraţia a adăugat că un nou zid va fi construit în locul acestor prototipuri.


Mulţi turişti care ajung la Tijuana trec prin respectivul cartier pentru a observa aceste prototipuri, pe care preşedintele Trump însuși a venit să le vadă în martie 2018.


Dorinţa lui Donald Trump de a construi un zid de-a lungul frontierei americano-mexicane, una din promisiunile sale de campanie emblematice, a generat recent o criză politică la Washington, cu cel mai lung ‘shutdown’ (închiderea parţială a administraţiei) din istorie, de 35 de zile.


În contextul în care Camera Reprezentanţilor, cu o majoritate democrată de la alegerile de mijloc de mandat din noiembrie, a refuzat să finanţeze această construcţie, preşedintele a decretat “urgenţă naţională” pentru a o duce la bun sfîrşit. Camera inferioară a respins totuşi această decizie marţi, iar 16 state americane au lansat o luptă judiciară împotriva acestei ‘urgenţe naţionale’.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load