Zelenski este nou președinte al Ucrainei, detalii noi despre atacatorii din Sri Lanka, iar Chile a fost zguduit de un cutremur

Zelenski este nou președinte al Ucrainei, detalii noi despre atacatorii din Sri Lanka, iar Chile a fost zguduit de un cutremur

Zelenski este nou președinte al Ucrainei


Comisia Electorală Centrală din Ucraina prezintă primele date oficiale după închiderea secțiilor de votare din țară. Rata de participare a alegătorilor în turul doi al alegerilor prezidențiale e de 62,02%.


Astfel, liderul cursei prezidențiale, după procesarea a 83,76% din buletinele de vot, este Vladimir (n.r. - scris Volodimir în ucraineană) Zelenski cu 73,18% din voturile numărate.


Actualul președinte al țări vecine, Petro Poroșenko, e pe locul doi cu 24,48% din voturi.

Unul dintre atacatorii din Sri Lanka a stat la rînd pentru micul dejun


În timp ce oaspeții de la Hotelul Cinnamon Grand din Sri Lanka așteptau la rînd pentru micul dejun tip bufet în duminica de Paști, unul dintre oamenii care stăteau la coadă era pe punctul de a dezlănțui un val de groază, notează telegraph.co.uk.


Bărbatul, care s-a cazat la hotel cu o noapte înainte sub un nume fals, ținea o farfurie și era pe cale să fie servit cu mîncare cînd a detonat explozibilul legat de trupul lui.


„A fost un haos total”, a declarat managerul hotelului pentru AFP. „Era ora 8:30 și era aglomerat. Erau familii. El a stat la coadă și apoi a declanșat explozia. Unul dintre managerii noștri care primea oaspeții a fost printre cei care au murit pe loc”, a mai spus managerul.

Un cutremur puternic de 5,2 grade a fost înregistrat în Chile


Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe Richter s-a înregistrat duminică în zona centrală a Republicii Chile, fără ca autorităţile să fi raportat victime sau pagube considerabile, relatează EFE.


Cutremurul a fost localizat la 24 kilometri vest de Linares, la aproximativ 306 km sud de capitala Santiago, potrivit Centrului Seismologic al Universităţii din Chile.


Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), seismul a avut o magnitudine de 4,9 grade pe Richter şi s-a produs la o adîncime de 78,9 kilometri.

Bombă găsită şi distrusă în aeroportul din Sri Lanka


Un dispozitiv exploziv a fost dezamorsat, duminică seară, pe aeroportul internaţional din Colombo, la cîteva ore după seria de atentate soldată cu peste 200 de morţi, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate din Sri Lanka, citate de publicaţiile Metro.co.uk şi Daily Mail.


Bomba a fost depistată pe Aeroportul internaţional Katunayake şi a fost dezamorsată de echipele pirotehnice. 


Potrivit autorităţilor, este vorba de un dispozitiv exploziv artizanal.


Bomba a fost depistată la cîteva ore după seria de atentate care au vizat hoteluri şi biserici din Sri Lanka. Atacurile teroriste s-au soldat cu cel puţin 207 morţi şi sute de răniţi.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load