Zelenski - Poroșenko: Ce a arătat ultimul sondaj

Zelenski - Poroșenko: Ce a arătat ultimul sondaj

Vladimir Zelenski crește și mai mult distanța față de Petro Porșenko. Acestea sînt datele celor mai recente sondaje. Dintre cei care au decis deja, 72% ar vota pentru actor, iar 25% - pentru actualul președinte. Săptămîna trecută, indicii au fost de 61% împotriva la 24%.


Atît susținătorii, cît și adversarii candidatului explică superioritatea aproape triplă, spunînd că Zelenski este o nouă față în politică și o figură bine cunoscută pe ecran:


"Populația Ucrainei în general este dezamăgită și pur și simplu dorește să vadă fețe noi. Zelenski, cred că reflectă pur și simplu starea de spirit a electoratului de protestatar".


"Oamenii au urmărit serialul" Slujitorul poporului "și cred că dacă Zelenski devine președinte, el va restabili ordinea în țară, deoarece ei cred în personaj".


Susținătorii lui Petro Poroșenko nu lasă speranțe să schimbe situația pînă la sfîrșitul săptămînii. Staff-ul actualului președinte recunoaște că pînă acum nu au acordat o atenție suficientă "comunicării cu alegătorii".


Irina Gerașcenko, vicepreședintele Radei Supreme:


"Cred că, din moment ce Vladimir este o figură cu totul nouă în politică, alegătorii lui acționează adesea sub influența emoțiilor, nu a rațiunii. Și deoarece aceasta este o alegere emoțională, putem încă să luptăm pentru inteligența alegătorilor".


În ajun, ambele părți au închiriat stadionul din Kiev pentru desfășurarea dezbaterilor publice - care vor avea loc cu cîteva ore înainte de discuția live "obligatorie" de la televiziune. Cu toate acestea, candidații încă nu pot conveni asupra timpului exact și chiar a formatului întîlnirii publice.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load