Zelenski la discuții cu Stoltenberg, iar în Praga și Londra au avut loc proteste

Zelenski la discuții cu Stoltenberg, iar în Praga și Londra au avut loc proteste

Jens Stoltenberg îl îndeamnă pe Volodimir Zelenski să combată corupţia din Ucraina


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a îndemnat pe noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să implementeze reforme pentru a combate corupţia şi pentru a întări statul de drept, se arată într-un comunicat de presă publicat de organizaţie.


"Domnule preşedinte, aveţi un mandat puternic pentru a implementa reforme de bază. Pentru a combate corupţie şi a întări statul de drept. Aceste reforme sînt esenţiale pentru a asigura securitatea şi prosperitatea tuturor ucrainenilor şi de a aduce Ucraina mai aproape de NATO", a declarat Stoltenberg.


Secretarul general a reiterat faptul că NATO continuă să susţină Ucraina.


Zelenski a efectuat prima sa vizită oficială, în calitate de preşedinte al Ucrainei, la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu Jens Stoltenberg şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Zeci de mii de protestari au manifestat la Praga


Zeci de mii de protestatari au ieşit pe străzile din Praga, marţi, pentru a cere demisia premierului Andrej Babis, în una dintre cele mai mari manifestaţii organizate în Cehia încă de la căderea regimului comunist, relatează site-ul agenţiei Dpa.


Organziatorii evenimentului au estimat că aproximativ 120.000 de persoane au participat la protestele de la Praga.


Manifestaţii au fost organizate în Piaţa Wenceslas, locul unde au avut loc marile proteste din timpul Revoluţiei de Catifea din 1989.


Protestarii se tem că noul ministru al Justiţiei ar putea compromite sistemul judiciar exact cînd procurorii urmează să decidă dacă îl vor inculpa pe premierul Andrej Babis într-o investigaţie privind fraude cu fonduri europene. Premierul Babis a negat că ar fi comis fapte ilegale.

Mii de britanici au protestat la Londra


Mii de britanici au protestat marţi la Londra pe fondul vizitei efectuate de preşedintele american Donald Trump în Marea Britanie, însă numărul persoanelor care au participat la manifestaţii a scăzut faţă de numărul de oameni prezenţi la protestele organizate în urmă cu un an, relatează Reuters.


Protestarii au strigat şi au fluturat pancarte în timp ce premierul britanic Thersa May purta o discuţie cu Donald Trump.


Liderul opoziţiei britanice, Jeremy Corbyn, s-a adresat protestarilor, numind manifestaţiile o "personificare a ceea ce înseamnă o societate democratică".


În rîndul britanicilor, Donald Trump este cel mai puţin preferat lider politic, doar 21% dintre cei intervievaţi de YouGov avînd o opinie pozitivă despre el.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load