Zelenski a vorbit despre războiul din Donbass, limba rusă, oligarhi (VIDEO)

Zelenski a vorbit despre războiul din Donbass, limba rusă, oligarhi (VIDEO)

Candidatul la președinția Ucrainei, Vladimir Zelenski, a oferit un interviu rezonant pentru reprezentanţii celor mai mari mass-medii occidentale, în care a răspuns la un număr mare de întrebări importante în viaţa politică a Ucrainei privind încetarea războiului din Donbass, relațiile cu Rusia, problema limbilor, influența oligarhilor asupra politicii țării etc.


În special, Vladimir Zelenski a vorbit despre modul în care a avut ideea de a candida la președinția statului ucrainean, despre scopul pe care îl urmăreşte dacă va deveni președinte, care îi sînt planurile și sarcinile prioritare pentru acest post și viitoarele planuri politice.


El a vorbit despre ideologia sa politică, a prezentat opinii privind politica externă și viitorul curs al Ucrainei, a abordat direcţiile de perspectivă în dezvoltarea țării.


Liderul ratingului prezidențial a vorbit şi despre concesiile pe care nu le va accepta niciodată în procesul de pacificare în regiunea Donbass, despre războiul informațiilor, planurile pentru alegerile parlamentare, oportunitățile de a combina afacerile și politica, relațiile cu Igor Kolomoiski, rolul oligarhilor în stat și alte probleme din societate.


Showmanul, comedianul, regizorul, producătorul, scenaristul, fondatorul, directorul artistic și liderul studioului „Kvartal-95”, a remarcat că a decis să candideze la funcția de președinte al Ucrainei, deoarece a făcut multe în profesia sa și sentimentele pe care le are față de Ucraina reprezintă ceva mai mult decît o datorie. „Sîntem datornicii ţării noastre, ea ne-a ridicat", a spus Vladimir Zelenski.


Potrivit lui, un vid real a apărut în Ucraina în spațiul politic, iar oamenii nu mai au încredere în vreunul dintre actualii politicieni de vîrf.


„Eu vreau să aduc la guvernare oameni profesioniști, cumsecade, să schimb starea de spirit și timbrul instituției politice – pe cît este posibil acest lucru. Vin pentru un termen. În țara noastră, toți politicienii care vin la putere nu se gîndesc la ce şi cum ar trebui de soluţionat pentru ţară, ci la modul cum şi ce ar face să rămînă peste cinci ani. Vreau să las o urmă în istorie – o istorie clară și cinstită. Pentru ca copiii mei să locuiască în această țară, să meargă liber pe stradă fără pază și toată lumea să spună: „Știm, vă mulţumim, aţi avut un tătic de treabă", a spus Vladimir Zelenski.


În interviul său, printre altele, el s-a expus în apărarea limbii ruse, menționînd că limba de stat în Ucraina este cea ucraineană, dar statul ar trebui să susțină și să dezvolte şi limba rusă, precum și cele minoritare.


„Nu trebuie să le fie presate limbile, nu trebuie să fie presată limba rusă. Dacă oamenii locuiesc aici, aceștia sînt aceiași ucraineni. Prin urmare, nu trebuie de presat limba rusă. Limba ucraineană este minunată! Toată lumea trece la limba ucraineană cu mare plăcere atunci cînd nimeni nu face presiuni asupra altora... Sistemul nostru educațional este construit astfel încît toată lumea să vorbească limba ucraineană. Nu există nici o problemă cu asta. Copiii mei vorbesc fluent limba ucraineană", a subliniat candidatul la președinția Ucrainei.


Vorbind despre războiul din Donbass, el a menționat că, după cum arată sociologia, ucrainenii nu vor război. „Nu noi am început acest război. Și dacă avem cel puțin ocazia să-l terminăm, trebuie să facem totul ca oamenii noştri să nu mai moară. În primul rînd, trebuie să oprim focul și vom realiza acest lucru prin negocieri într-un format extins, cu participarea Regatului Unit și a Statelor Unite, vom insista pe introducerea forţelor de pacificare", a spus Vladimir Zelenski.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load