TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zelenski a vorbit cu Putin

Zelenski a vorbit cu Putin

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că a avut o conversație telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin, transmite TASS.

Potrivit acestuia, în cadrul conversației care a avut loc miercuri dimineața, 7 august, ei au vorbit despre moartea, în ajun, a patru militari ucraineni în Donbass.

„L-am sunat de urgență și i-am spus că acest lucru nu ne apropie de pace", a spus liderul ucrainean. El a adăugat că l-a rugat pe Putin să „influențeze cealaltă parte”, astfel încît să înceteze „omuciderile”.


În plus, potrivit lui Zelenski, în timpul negocierilor, au fost abordate întrebări cu privire la întoarcerea prizonierilor ucraineni, continuarea acţiunilor de deminare și activizarea construcției podului din Staniţa Luganskaya.

Șeful statului ucrainean a declarat că îi va contacta și pe cancelarul german Angela Merkel și liderul francez Emmanuel Macron pentru a discuta, de asemenea, situația din sud-estul Ucrainei și „a organiza o întîlnire urgentă”. „Cîți oameni mai trebuie să moară anul acesta? Prin urmare, vreau ca această întîlnire să aibă loc în viitorul apropiat”, a spus Zelenski.

Președinții Rusiei și Ucrainei au purtat conversația telefonică anterioară la inițiativa Kievului pe 11 iulie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load