Zeci de persoane, arestate în Turcia pentru comentarii în rețelele sociale

Zeci de persoane, arestate în Turcia pentru comentarii în rețelele sociale

Cel puţin 42 de persoane au fost reţinute în Turcia pentru "răspândirea propagandei teroriste" pe reţelele de socializare, după ce aceştia au postat comentarii în legătură cu operaţiunea militară a Ankarei împotriva unei miliţii kurde din nordul Siriei, informează agenţia publică de ştiri Anadolu.


Poliţia turcă a efectuat raiduri în provinciile Izmir, Denizli şi Manisa, iar printre cei reţinuţi se numără şi şeful organizaţiei din Izmir al formaţiunii prokurde Partidul Popular Democrat (HDP), despre care Administraţia de la Ankara afirmă că este o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie catalogată drept teroristă de Turcia, UE şi SUA. HDP neagă acuzaţiile în acest sens.


Aceste acţiuni au avut loc după ce Procuratura din provincia Izmir a iniţiat o anchetă în legătură cu activitatea de promovare pe reţelele de socializare a propagandei teroriste împotriva operaţiunii forţelor armate turce în regiunea Afrin din Siria.


În urma unei acţiuni separate, poliţia a reţinut şase persoane suspectate de răspândirea propagandei teroriste în mijloacele de transport şi distribuirea de înregistrări create de organizaţii teroriste.


Suspecţii ar fi pregătit organizarea unui protest în districtul Bornova din provincia Izmir, a declarat o sursă pentru agenţia Anadolu.


Armata turcă a lansat vineri o operaţiune împotriva poziţiilor militare kurde din regiunea siriană Afrin, riscând riposta Siriei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load