TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zece motive pentru care copiii nu vor să meargă la școală

Zece motive pentru care copiii nu vor să meargă la școală

Școala nu învață că este posibil și necesar să greșești, pentru că numai în acest fel poți învăța ceva. Un copil de 11 ani, din Rusia, speaker al conferinței ,,Завтра по имени” a vorbit despre motivele pentru care copiilor nu le place școala, scrie Noi.md cu referire la unica.md.


,,1. Profesorul


Cînd vii prima dată la școală, mulți dintre profesori încearcă imediat să inspire frică. Unul din motive este frica față de învățător.


2. Teama de evaluare


După prima frică, se dezvoltă teama de apreciere. Și apoi teama de pedeapsă de către părinți. La școală, nu se uită nimeni cine ești, te judecă doar după notele tale.


3. Frica de a greși


Școala nu ne învață că este posibil și chiar necesar să greșești, pentru că numai în acest fel poți învăța ceva.


4. Trolling-ul


Un alt motiv este ridiculizarea colegilor de clasă. Și de multe ori este vina profesorilor care spun că faci ceva nu la fel de bun ca colegii tăi de clasă. Pentru ei, evaluarea este mai importantă decît elevul. Am mers la un club de creativitate pentru copii, am învățat să țes din mărgele, să sculptez din aluat, să fac brățări din piele și multe altele. Și cînd un profesor din grupul meu a venit la școala mea pentru a oferi un atelier și a vorbit despre realizările mele, profesorul clasei mele a fost surprins: „Timotei? Nu se poate! ”


5. Testele ,,stupide”


Aceste teste, care sînt date la ore, sînt incredibil de proaste, pentru că nu permit o variantă a răspunsului personal. Pentru a obține o notă bună, un copil încearcă să ghicească un răspuns din cele propuse, dar el poate avea propria opinie, pe care nu o poate scrie.


6. Volumul temelor


Am citit că nu există nicio dovadă că temele cresc performanța și educația copiilor. Odată am avut atît de multe teme la engleză încît după trei ore de scris m-am ridicat și nu am mai putut să-mi îndrept gîtul. Am fost dus la camera de urgență și timp de o săptămînă am mers la școală cu un corset la gît.


7. Se interzice să fii unic


Școala nu-i susține cu adevărat pe cei care sînt diferiți de ceilalți. Întîi profesorul le transmite asta elevilor, iar ei rămîn pe viață cu acest stereotip.


8. Școala nu te învață să fii fericit


Am citit că atunci cînd John Lennon din The Beatles avea cinci ani, mama lui i-a spus că cel mai important lucru în viață este să fii fericit. Apoi s-a dus la școală și a fost întrebat acolo: „Ce visezi să devii în viață?” El a răspuns: „Fericit”. I s-a spus: „Nu ai înțeles întrebarea”. La care a urmat răspunsul: „De fapt, nu înțelegeți viața”.


9. Școala nu te învață să lucrezi cu informațiile


De exemplu, urmăresc un canal pe YouTube, unde un profesor de fizică vorbește ușor și distractiv. Citirea sau vizualizarea acestor cursuri poate înlocui zeci de lecții plictisitoare.


10. Școala nu te pregătește pentru viața de adult


Școala este, de fapt, o instituție care ar trebui să te pregătească pentru vîrsta adultă. Dar ea nu te învață cum să economisești și să-și crești venitul, nici cum să-l obțiii și nici, în general, cum să cîștigi. Cred că o materie principală la școală ar putea fi una care se ne învețe cum să comunicăm și să ne înțelem între noi. La urma urmei, abilitatea de a comunica este cea mai importantă.”


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load