Zaharova: NATO dă semne de nervozitate după ce a aflat despre noul tip de armă în Rusia

Zaharova: NATO dă semne de nervozitate după ce a aflat despre noul tip de armă în Rusia

Alianța Nord-Atlantică, care acum un an ironiza pe seama noilor tipuri de armament rusesc, pare să aibă o reacţie nervoasă la cuvintele președintelui rus Vladimir Putin că acestea ar putea fi folosite împotriva locaţiilor de desfăşurare a centrelor de decizie privind utilizarea rachetelor care amenință Rusia.


Despre aceasta a declarat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al FR, Maria Zaharova.
Anterior, Putin, într-un mesaj adresat Adunării Federale, comentînd retragerea SUA din Tratatul de eliminare a rachetelor cu rază medie şi scurtă de acţiune, a declarat că Moscova ar trebui să creeze și să desfăşoare arme care pot fi folosite atît pentru zonele care vor amenința direct, cît şi pentru teritoriile în care se află centrele decizionale privind utilizarea sistemelor de rachete care amenință Rusia. La rîndul său, surse din NATO au declarat  pentru agenţia TASS că apreciază drept inacceptabile afirmațiile părții ruse despre a avea drept „ţintă” statele alianței.


Zaharova a menționat că, mai devreme, cei din NATO, ironizau pe seama noilor tipuri de arme ruseşti. Potrivit ei, la începutul anului trecut, partenerii occidentali au numit animația prezentată în timpul mesajului către Adunarea Federală, „Kremlin bluff", una care nu trebuie să provoace temeri. Acum, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei a remarcat că Occidentul „a înțeles" brusc că se află „în vizor ", începînd să-i „adie a înţelege" despre starea reală a lucrurilor.


„Chiar s-au gîndit cu tot dinadinsul, a scris Zaharova, că vom face selfie cu ei?”. Ea a menționat despre extinderea NATO, retragerea Washingtonului din Tratatul INF, acumularea armamentului american în Europa și „implicarea nesfîrșită" a Occidentului colectiv în afacerile suverane ale altor țări.


În același timp, Zaharova a subliniat că măsurile părții ruse ar trebui percepute doar ca răspuns în caz de acțiuni agresive ale partenerilor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load