Washingtonul vine cu acuzații grave la adresa Phenianului

Washingtonul vine cu acuzații grave la adresa Phenianului

Statele Unite au determinat că Phenianul a folosit neurotoxina VX, un agent chimic folosit în război, pentru asasinarea lui fratelui vitreg al liderului suprem Kim Jong-Un, anunţînd că va impune noi sancţiuni ca reacţie, a informat, marţi, Departamentul american de Stat, relatează Reuters.


Purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat Heather Nauert a declarat că Guvernul Statelor Unite a determinat acest lucru pe 22 februarie.


Sancţiunile suplimentare au intrat în vigoare pe 5 martie, după ce descoperirea a fost publicată în Registrul Federal, a adăugat Nauert.


Secretarul de Stat Rex Tillerson a determina că statul nord-coreea a "utilizat arme biologice, încălcînd dreptul internaţional sau arme biologice letale împotriva propriilor cetăţeni", a specificat Departamentul de Stat în Registrul Federal.


În februarie, Kim Jong-nam, fratele mai mare al lui Kim Jong-Un a murit pe aeroportul din Kuala Lumpur, după ce a fost atacat cu neurotoxină VX, o substanţă inclusă pe lista armelor de distrugere în masă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load