COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vremea o ia razna: În plină primăvară, a nins în cîteva țări europene

Vremea o ia razna: În plină primăvară, a nins în cîteva țări europene

Vreme neobișnuită în Europa, în condițiile în care în Belgia și Polonia ninge, în timp ce în Rusia și Siberia sînt peste 25 sau 30 de grade Celsius.

În Siberia au fost 30 de grade celsius în această perioadă a anului

Temperaturile în țările din Europa centrală sînt extrem de mici pentru această perioadă a anului, iar în Polonia și Belgia a nins. Mai mult, în Rusia, țară obișnuită cu frigul, temperaturile nu au scăzut sub 15 grade Celsius.

Mai mult, oamenii de știință au remarcat diferența uriașă de temperaturi între mai multe țări europene.

De exemplu, în Belarus erau la prînz localități unde se înregistrau 0 grade, în timp ce în alte localități din Belarus erau 23 de grade Celsius.


Pe harta publicată se vede cum din ciclon se desprinde o ”limbă” în direcția capitalei ucrainene spre Republica Moldova. A doua ”limbă” ocolește Chișinăul din direcția sud-vest și se îndreaptă spre București.

Serviciul hidrometeorologic de stat din Moldova nu a anunțat deocamdată nimic, cu excepția faptului că pe 12 mai se așteaptă vînt puternic.

În România, la ora 13.30 în 12 mai, la Oradea erau 8 grade, în timp ce la Tulcea se înregistrau 32 de grade. Minimele nopții trecute au fost -4 grade Celsius în Marea Britanie, -3 în Irlanda, -2 în Olanda și 0 grade în Franța.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load