COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vladimir Putin i-a trimis o telegramă premierului britanic Boris Johnson

Vladimir Putin i-a trimis o telegramă premierului britanic Boris Johnson

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a urat marţi „însănătoşire rapidă” premierului britanic Boris Johnson, infectat cu noul coronavirus şi internat cu o zi în urmă la terapie intensivă, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Sînt sigur că energia, optimismul şi simţul umorului vă vor ajuta să învingeţi boala”, a precizat Putin într-o telegramă transmisă liderului britanic, citat într-un comunicat al Kremlinului.

„Aş dori să vă transmit sprijinul meu sincer în acest moment dificil pentru dumneavoastră”, a adăugat el.

La rîndul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a declarat convins că „medici cu calificări corespunzătoare” îl îngrijesc pe liderul britanic.


Starea premierului britanic Boris Johnson nu s-a modificat, au indicat marţi două surse apropiate şefului guvernului, internat luni într-un spital din Londra şi transferat în cursul după-amiezii la terapie intensivă în urma agravării simptomelor de COVID-19.

Prim-ministrul a primit oxigen şi rămîne sub strictă supraveghere, dar nu a fost intubat, a spus ministrul de stat Michael Gove, la postul de radio LBC.

Liderul conservator britanic, în vârstă de 55 de ani, este singurul şef de guvern sau de stat al unei mari puteri ce a contractat boala, care a făcut peste 73.000 de morţi în lume.

Mai mulţi lideri din întreaga lume, printre care preşedintele american Donald Trump, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele francez Emmanuel Macron, i-au transmis mesaje de încurajare şi de susţinere şefului guvernului de la Londra.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load