COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Virus nou - tratament vechi: Imunologii oferă traterea pacienților cu anticorpi de la cei însănătoșiți

Virus nou - tratament vechi: Imunologii oferă traterea pacienților cu anticorpi de la cei însănătoșiți

Răspîndirea coronavirusului poate fi oprită prin metoda utilizată acum două secole în urmă.

Sîngele persoanelor însănătoșite cu infecții contagioase a fost folosută pentru injectarea altor persoane. Astfel de sînge este săturat cu anticorpi împotriva virusului, care a infectat organismul. Cu această inițiativă au venit profesorii Universității lui Johns Hopkins, transmite NOI.md cu referire la rg.ru.

”Serul sîngelui persoanelor însănătoșite de COVID-19 poate ajuta la protejarea celor aflați în risc. Acest lucru va reduce incidența populației în ansamblu”, a spus imunologul Arturo Casadevall.


Introducerea anticorpilor nu este un panaceu sau vaccinare, ea nu va putea dezvolta o imunitate pe tot parcursul vieții de virusul de tip nou, ci doar asigura imunitatea împotriva coronavirusului pentru o scurtă perioadă de timp, de la cîteva săptămîni pînă la cîteva luni. O astfel de măsură ar putea opri răspîndirea virusului.

Deoarece metoda este cunoscută de mai mult timp, nu necesită studii și confirmări lunge, ceea ce ar însemna că este posibilă desfășurerea rapidă a sistemului de ajutor, doar în cîteva săptămîni, care este deosebit de relevant acum. Avînd în vedere numărul mare de persoane însănătoșite, obținerea cantității necesare a anticorpilor nu va fi dificilă. Acestea vor fi necesare, în primul rînd medicilor și grupelor sanitare, membrilor familiilor persoanelor infectate, și, persoanelor aflate în risc pentru a asigura o imunitate imediată. Oamenii de știință sugerează utilizerea serului reconvalescent ca răspuns de urgență. Măsuri similare au fost aplicate împotriva altor boli coronavirale, inclusiv SARS1 și MERS.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load