Vînzarea de bilete pentru finala Eurovision 2019, oprită

Vînzarea de bilete pentru finala Eurovision 2019, oprită

Televiziunea publică israeliană, KAN, a decis oprirea vânzării biletelor pentru concursul muzical Eurovision şi investighează posibile nereguli în acest proces, după ce primul lot a fost epuizat într-o oră de la punerea în vânzare.


KAN a transmis duminică site-ului Leaan, care vinde biletele, să blocheze orice acţiune de acest fel, după ce au fost raportate mai multe nereguli şi defecţiuni.   Poliţia anchetează, de asemenea, suspiciuni de vânzare la suprapreţ a biletelor, scrie Haaretz.  


Anunţul a venit la scurtă vreme după ce ministrul de Securitate internă, Gilad Erdan, a spus că a cerut poliţiei israeliene să investigheze revânzarea biletelor pentru Eurovision.   Suspendarea cerută de KAN este pe termen nedeterminat şi televiziunea a spus că supervizorii săi „au identificat o încercare de a interveni în procesul de vânzare“ şi că sute de bilete care reprezintă cele mai bune locuri au fost vândute către oficiali media şi din sport, şi nu publicului larg, „în contradicţie cu instrucţiunile KAN“.


 „Un fenomen ilegal dezgustător“, aşa a catalogat Erdan, duminică, acţiunile speculanţilor.


„Nu este posibil ca un eveniment istoric şi aşteptat să fie o sărbătoare să fie folosit de infractori pentru a mânji faţa statului Israel. Am cerut poliţiei să acţioneze împotriva speculei cu orice mijloace disponibile“.  


Biletele pentru evenimentele Eurovision 2019 au fost puse în vânzare joi seară şi epuizate în scurt timp. Erdan a mai spus că a primit informaţii că, online, erau vândute bilete cu preţuri de două sau trei ori mai mari.  


Preţul biletelor pentru finala Eurovision este, în medie, de 100 de dolari. O a doua parte din bilete vor fi puse în vânzare în luna aprilie. În total, vor fi disponibile 4.000 de bilete pentru publicul general şi 3.000 pentru European Broadcasting Union.

 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load