Vine cutremurul! Ce a prezis un cunoscut om de știință român?

Vine cutremurul! Ce a prezis un cunoscut om de știință român?

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pămîntului din Romînia, a vorbit despre viitorul mare cutremur din Romînia, făcînd declarații la 41 de ani de la devastatorul seism din 4 martie 1977.


Gheorghe Mărmureanu a studiat periodicitatea producerii marilor seisme din Vrancea și susține că a ajuns la concluzia că aceste cutremur se repetă într-un mod ciclic, scrie Ziarul Național.


Înaintea unui discurs susţinut la Conferinţa cu tema „Cutremurele vrîncene. Certitudini / Incertitudini”, Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre viitorul mare cutremur din Romînia.


Astfel, potrivit renumitului seismolog, cutremurele vrîncene au anumită periodicitate, unele sînt la 37 de ani, altele la 60 de ani sau la 100 de ani.


„Interesant este că toate seismele mari nu au avut cutremure importante înainte. Şi aici este dificultatea cu Vrancea. Dar nu poţi ţine o ţară sub stres. Ce pot să vă spun este că la viitorul mare cutremur, Romînia va fi mai puţin afectată, unda de şoc se va îndrepta către Kiev şi Chişinău”, a dezvăluit Gheorghe Mărmureanu despre viitorul mare cutremur din Romînia.


Menționăm că, în rezultatul cutremurului din 1977, peste 1.500 de oameni din Romînia au murit şi 11.000 au fost răniţi. 30 de imobile, majoritatea construite înainte de 1940, au fost puse la pămînt.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load