COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vicepreşedintele afgan, țința unui atac cu bombă la Kabul; mai mulţi morţi şi răniţi

Vicepreşedintele afgan, țința unui atac cu bombă la Kabul; mai mulţi morţi şi răniţi

O bombă amplasată la o margine de drum la Kabul a vizat convoiul vicepreşedintelui afgan Amrullah Saleh, care a scăpat nevătămat în urma acestui atac, dar cel puţin 20 de persoane, între care civili şi gărzi de corp ale oficialului afgan, au fost ucise şi rănite, a relatat Reuters, citînd un purtător de cuvînt al acestuia.

'Inamicii Afganistanului au încercat încă o dată să-i facă rău vicepreşedintelui Amrullah Saleh în această dimineaţă', a declarat Razwan Muran, şeful serviciului de presă al lui Saleh într-o postare pe Facebook, adăugînd că 'atacul terorist a eşuat şi Saleh a scăpat din atac, viu şi nevătămat'. Acelaşi purtător de cuvînt a declarat pentru Reuters că mai multe gărzi de corp ale vicepreşedintelui au fost rănite în atentat.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 16 au fost rănite în urma atacului, a indicat un purtător de cuvînt al Ministerului Sănătăţii afgan.

Nerevendicat deocamdată, atacul intervine chiar înainte de mult aşteptatele negocieri de pace între guvernul afgan şi talibani la Doha, capitala Qatarului.

Saleh, fost şef al serviciilor de informaţii afgane, a supravieţuit mai multor tentative de asasinat, inclusiv una asupra biroului său, anul trecut, cînd au fost ucise 20 de persoane.

Oficiali şi diplomaţi au avertizat că recrudescenţa subminează încrederea necesară pentru succesul negocierilor menite să pună capăt insurecţiei care a început după înlăturarea talibanilor aflaţi la putere la Kabul în urma intervenţiei forţelor americane la sfîrşitul anului 2001.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load