Vicepremierul Italiei îl consideră pe Putin un președinte excelent

Vicepremierul Italiei îl consideră pe Putin un președinte excelent

Vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne al Italiei, Matteo Salvini, l-a numit pe Vladimir Putin marele președinte. Acest lucru a fost raportat de ANSA.


„Voi lucra pentru ca relațiile [Italiei] cu Rusia să devină din nou bune. Putin este un președinte excelent. Și spun acest lucru pentru că cred, dar nu pentru că am fost plătit, așa cum scriu multe ziare”, a spus Salvini, care este și liderul Partidului „Liga”. De asemenea, politicianul a dat o apreciere înaltă activității Președintelui american, Donald Trump, Președintelui brazilian Jair Bolsonaro și premierului ungar Viktor Orban.


Anterior s-a comunicat că Matteo Salvini ar fi ajuns în centrul unui puternic scandal politic cauzat de publicarea pe site-ul american BuzzFeed a înregistrării audio a conversației președintelui Asociației Lombardia-Rusia Gianluca Savoini - unul dintre aliații lui Salvini - cu presupuși oameni de afaceri ruși. 


S-a discutat despre o posibilă tranzacție de cumpărare a petrolului. Partidul ar fi putut obține dividende de la aceasta în sumă de 65 de milioane de dolari. Din materialele publicate de mass-media nu rezultă că tranzacția a avut loc. Atît Salvini, cît și Savoini au respins ipotezele cu privire la finanțarea partidului din Rusia, calificîndu-le drept neîntemeiate.


Cu toate acestea, procuratura Milanului a lansat o anchetă în care Savoini este suspectat de corupția internațională. Opoziția italiană a solicitat ca vicepremierul să ofere explicații în Parlament, dar Salvini a spus că nu are nimic de explicat.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load