TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vicepremierul Italiei îl consideră pe Putin un președinte excelent

Vicepremierul Italiei îl consideră pe Putin un președinte excelent

Vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne al Italiei, Matteo Salvini, l-a numit pe Vladimir Putin marele președinte. Acest lucru a fost raportat de ANSA.

„Voi lucra pentru ca relațiile [Italiei] cu Rusia să devină din nou bune. Putin este un președinte excelent. Și spun acest lucru pentru că cred, dar nu pentru că am fost plătit, așa cum scriu multe ziare”, a spus Salvini, care este și liderul Partidului „Liga”. De asemenea, politicianul a dat o apreciere înaltă activității Președintelui american, Donald Trump, Președintelui brazilian Jair Bolsonaro și premierului ungar Viktor Orban.


Anterior s-a comunicat că Matteo Salvini ar fi ajuns în centrul unui puternic scandal politic cauzat de publicarea pe site-ul american BuzzFeed a înregistrării audio a conversației președintelui Asociației Lombardia-Rusia Gianluca Savoini - unul dintre aliații lui Salvini - cu presupuși oameni de afaceri ruși.

S-a discutat despre o posibilă tranzacție de cumpărare a petrolului. Partidul ar fi putut obține dividende de la aceasta în sumă de 65 de milioane de dolari. Din materialele publicate de mass-media nu rezultă că tranzacția a avut loc. Atît Salvini, cît și Savoini au respins ipotezele cu privire la finanțarea partidului din Rusia, calificîndu-le drept neîntemeiate.

Cu toate acestea, procuratura Milanului a lansat o anchetă în care Savoini este suspectat de corupția internațională. Opoziția italiană a solicitat ca vicepremierul să ofere explicații în Parlament, dar Salvini a spus că nu are nimic de explicat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load