COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Veste bună pentru Italieni. Ce anunț a făcut premierul

Veste bună pentru Italieni. Ce anunț a făcut premierul

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, le-a spus duminică italienilor că îşi vor putea petrece concediile în afara locuinţelor, la plajă, la munte sau în alte oraşe italiene, în condiţiile în care ţara îşi ridică gradual restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, informează dpa, citată de Agerpres.

"Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre, lăsînd frumuseţea Italiei în carantină. Vom putea merge să ne bucurăm de litoral, de munte şi de oraşele noastre frumoase", a spus Conte pentru ediţia de duminică a Corriere della Sera.

Ar fi bine ca italienii să-şi petreacă vacanţele în Italia, chiar dacă vacanţele din acest an vor fi diferite, în condiţiile în care oamenii trebuie să respecte regulile şi să fie în continuare precauţi, a adăugat el.


Conte nu a spus dacă italienii vor putea călători în străinătate.

Actualele reguli pentru prevenirea infectărilor presupun că italienii se pot deplasa între regiuni doar dacă au un motiv valid. Potrivit lui Conte, nu este deocamdată foarte clar cînd va fi ridicată această restricţie, multe depinzînd de modul în care va evolua epidemia.

Numărul de noi contaminări este în scădere în Italia de ceva timp.

Însă, chiar dacă plajele Italiei sînt încă închise, imagini cu plajele aglomerate din Sicilia au stîrnit recent îngrijorare. Primarul oraşului Palermo, Leoluca Orlando, a criticat într-o postare pe Facebook comportamentul iresponsabil al unor oameni.

Sicilia şi alte cîteva zone din sudul Italiei nu au fost atît de afectate de epidemie ca nordul ţării şi multe persoane fac presiuni pentru ca turismul să fie aici redeschis cît mai repede.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load