COVID-19 în MOLDOVA

Verdict final în cazul asasinării jurnalistului disident Khashoggi

Verdict final în cazul asasinării jurnalistului disident Khashoggi

Persoanele implicate în uciderea jurnalistului și disidentului saudit Jamal Khashoggi au scăpat de pedeapsa cu moartea, conform verdictului final dat de tribunalul din Arabia Saudită care judeca acest caz, relatează The Independent.

Verdictul vine în contextul în care cinci dintre cei opt judecați pentru asasinarea lui Khashoggi fuseseră condamnați la moarte, anterior. Pedepsele lor au fost comutate la 20 de ani de închisoare ca urmare a solicitării fiilor jurnalistului asasinat ca aceștia să nu fie uciși, scrie digi24.ro.

Tribunalul de la Riad a mai condamnat alte trei persoane implicate la pedepse între 7 și 10 ani de închisoare.


Jamal Khashoggi, în vîrstă de 59 de ani la momentul morții sale, a fost ucis în consulatul din Istanbul al Arabiei Saudite, iar cadavrul său a fost tăiat în bucăți. Dispariţia misterioasă a lui Khashoggi, care a intrat pe 2 octombrie în consulatul din Istanbul pentru un demers administrativ şi nu a mai ieșit de acolo, a generat o criză internaţională la acel moment.

După ce iniţial a negat asasinatul, iar apoi a avansat mai multe versiuni ale faptelor, Riadul a recunoscut în cele din urmă că acesta a fost comis de agenţi saudiţi care ar fi acţionat singuri şi fără a primi ordine din partea conducătorilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load