Vaticanul va deschide 2 morminte vechi de zeci de ani. Cauza

Vaticanul va deschide 2 morminte vechi de zeci de ani. Cauza

Vaticanul a declarat că va deschide două morminte dintr-un cimitir aflat pe teritoriul său, în încercarea de a face lumină în cazul dispariţiei în urmă cu peste 30 de ani a unui fete pe nume Emanuela Orlandi, informează DPA.


Acţiunea va avea loc la Cimitirul Teutonic din Vatican în data de 11 iulie, în prezenţa rudelor fetei dispărute, a indicat purtătorul de cuvînt al Vaticanului Alessandro Gisotti într-o declaraţie.


Orlandi, fiica unui uşier papal cu cetăţenia Vaticanului, a dispărut în 1983, la vîrsta de 15 ani, în centrul Romei - cazul dispariţiei sale fiind dintre unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului.


La începutul acestui an, o avocată a familiei Orlandi, Laura Sgro, a declarat că a primit o scrisoare anonimă în care se sugera că tînăra ar putea fi îngropată în Cimitirul Teutonic.


Anunţul a sugerat că Vaticanul ia această ipoteză în serios.


“sîntem foarte fericiţi, foarte mulţumiţi”, a declarat Sgro agenţiei de ştiri ANSA, exprimîndu-şi totodată “cele mai sincere mulţumiri” pentru numărul al doilea de la Vatican, cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin.


Cimitirul Teutonic este cea mai veche instituţie catolică germană din Roma şi găzduieşte mormintele catolicilor vorbitori de germană sau flamandă care au trăit în acest oraş.


De la dispariţia tinerei, în jurul cazului s-au ţesut mai multe teorii ale conspiraţiei. De dispariţia ei s-au făcut responsabile, de-a lungul timpului, comploturile anti-papale ale serviciilor de informaţii străine, unele clanuri mafiote ca Banda della Magliana, sau prădătorii sexuali din cadrul clerului.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load