COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vaticanul anunță că slujbele de Paști se vor ține fără public din cauza coronavirusului

Vaticanul anunță că slujbele de Paști se vor ține fără public din cauza coronavirusului

Toate slujbele religioase oficiate de Papa Francisc de Paști, în aprilie, se vor ține în absența credincioșilor, ca urmare a pandemiei de coronavirus, a anunțat duminică Vaticanul, o decizie fără precedent în epoca modernă, notează Reuters.

Slujbele, patru zile de evenimente majore de la Joia Mare pînă la Slujba Învierii din duminica Paștelui, atrag anual zeci de mii de oameni în Roma și la Vatican, în Piața Sfîntul Petru, передает NOI.md со ссылкой на timpul.md.

Surse citate de Reuters au precizat că încă se caută soluții pentru a stabili exact modul în care se vor desfășura ceremoniile, oficialii de la Vatican analizînd posibilitatea ca acestea să se țină în spații închise, inclusiv în Bazilica Sfîntul Petru și Capela Sixtină, cu un grup mic de reprezentanți.


Potrivit unei note de pe site-ul prefecturii Vaticanului, pînă la duminica Paștelui din 12 aprilie, toate audiențele generale și binecuvîntările de duminică se vor desfășura fără public și vor fi transmise online și la televizior.

Potrivit bilanţului publicat sîmbătă seară, numărul deceselor provocate de Covid-19 în Italia, de departe cea mai afectată ţară din Europa, a ajuns la 1.441. Peste 21.000 de italieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, dintre care 3.500 în ultimele 24 de ore.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load