COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Va fi creat un rival pentru iPhone

Va fi creat un rival pentru iPhone

Amazon e una dintre companiile gigant din America. Chiar și așa, a avut eșecuri nenumărate pînă acum.

De exemplu, prima încercare a Amazon de a crea și de a-și vinde propriul smartphone a fost un eșec imens, însă compania este dispusă să încerce din nou.

Dave Limp, senior vice president of devices and services la Amazon, a spus că Amazon este interesată să intre din nou pe piața smartphone-urilor. El a explicat că telefonul Fire nu s-a vîndut, deoarece prețul cerut a fost prea mare (a fost redus apoi). Mai tîrziu, el și-a schimbat opinia și a spus că Amazon nu a creat un produs îndeajuns de diferit față de competiție.

Amazon a lansat smartphone-ul Amazon Fire în 2014 doar ca să oprească producția un an mai tîrziu. Asta din cauza vînzărilor. La doar cîteva luni de la lansare, reprezentanții companiei au recunoscut că veniturile au scăzut cu 170 de milioane de dolari din cauza telefonului Fire.


Mai mult, compania a rămas cu multe telefoane pe stoc, în valoare de 83 de milioane de dolari.

„Este o piață mare și ar fi interesant. Avem nevoie să continuăm să experimentăm, iar lucrurile cu care vrem să experimentă sînt cele care sînt cu adevărat diferite", a spus Limp acum, cînd Amazon se pregătește din nou de cursa asta.

În luna iulie 2018, analiștii din industrie au început să speculeze cum că Amazon ar putea realiza din nou smartphone-uri, după ce acestă declarație a apărut în raporturile de venituri ale companiei. „Vrem ca oamenii să poată folosi Alexa oriunde s-ar afla".

Benjamin Schachter, analist la Macquarie, a spus atunci că „Amazon va trebui să intre pe piața telefoanelor, fie direct, fie indirect, pentru a crește rata de adopție a Alexa".

Amazon folosește deja o versiune de Android pe tabletele sale. Are și un magazin propriu cu aplicații. Nu speră însă să bată companii ca Samsung sau Apple, dar în America poate face o figură frumoasă. Ar fi însă o alternativă bună la iPhone.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load