Uruguay se confruntă cu un val de căldură în plină vară australă

Uruguay se confruntă cu un val de căldură în plină vară australă

Institutul uruguayan de meteorologie (Inumet) a extins pînă sîmbătă codul de caniculă emis marţi şi care vizează toate regiunile ţării, de la nord, centru, vest şi sud-vest şi pînă la litoral, în această perioadă de vară australă, relatează vineri EFE, potrivit agerpres.


Comunicatul Inumet avertizează că temperaturile extreme vor oscila între minima de 20 de grade Celsius în cursul nopţii şi maxima de 37 de grade în cursul zilei. Provinciile afectate sînt Artigas, Canelones, Colonia, Durazno, Flores, Florida, Paysandú, Río Negro, Rivera, Salto, Soriano şi Tacuarembó.


Principalii afectaţi de aceste fenomene sînt copiii şi persoanele de peste 65 de ani, precum şi cei care suferă de boli cronice precum hipertensiunea arterială sau obezitatea.


În acest sens, institutul recomandă să fie evitate activităţile fizice în aer liber şi expunerea la soare între ora locală 11:00 şi 18.00 şi atrage atenţia să se consume lichide chiar şi în lipsa senzaţiei de sete, folosirea de îmbrăcăminte lejeră, adăpostirea în locuri umbroase şi evitarea consumului de alimente cu grăsimi sau de băuturi alcoolice.


Comunicatul subliniază că în zonele unde se vor înregistra furtuni şi ploi, temperaturile ar putea marca o uşoară scădere.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load