Ursula von der Leyen, numită președintele Comisiei Europene, Zelenscki și escrocii

Ursula von der Leyen, numită președintele Comisiei Europene, Zelenscki și escrocii

Prima femeie care ocupă funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit votul favorabil la limită


Ursula von der Leyen a primit, marţi seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.


Ursula von der Leyen, propusă pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene de către Consiliul European, a primit 383 de voturi pro, 327 de voturi contra, iar 23 de eurodeputaţi s-au abţinut de la vot, a anunţat Parlamentul European, transmite mediafax.


"Mă simt foarte onorată, sînt copleşită, vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a declarat Ursula von der Leyen, citată de site-ul Politico.eu.


"Încrederea pe care mi-aţi acordat-o este încrederea pe care o acordaţi Europei. (...) Pentru mine, este o responsabilitate mare, iar munca începe acum. Mesajul este că vom colabora cu toţii în mod constructiv, deoarece efortul este pentru o Europă unită şi puternică", a precizat Ursula von der Leyen.

Zelenski a lansat un apel către ucraineni să nu-i voteze pe „escroci” în apropiatele alegeri parlamentare


Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat marţi un apel către ucraineni să nu se lase înşelaţi şi să nu-i voteze pe 'escroci' la apropiatele alegeri parlamentare care vor avea loc duminică, informează agenţia de presă EFE şi portalul Gazeta.ua.


'Există mulţi sceleraţi şi escroci care creează societăţi şi companii cu numele unui partid politic pe care nu-l pot numi, pentru că ar fi propagandă electorală', afirmă Zelenski într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, în timp ce conducea o maşină electrică.


Preşedintele ucrainean s-a referit la candidaţii din circumscripţiile majoritare care pe buletinele de vot se prezintă ca lideri ai unor societăţi a căror denumire se aseamănă cu formaţiunea lui Zelenski, 'Sluga naroda'.


'Mă adresez celor care vor vota pentru candidaţi conform sistemului electoral majoritar. Să vă uitaţi cu atenţie: pe buletinele de vot trebuie să scrie mai întîi ''partid politic'' şi apoi numele partidului', afirmă el.

Iranul transmite că programul balistic nu este negociabil


Dezvoltarea programului balistic iranian nu este un subiect negociabil, a transmis marţi emisarul Iranului la ONU, după ce secretarul american de Stat Mike Pompeo a anunţat că Administraţia de la Teheran este pregătită să negocieze, relatează Reuters.


Mike Pompeo a declarat marţi în cadrul unei întîlniri de cabinet la Casa Albă că Iranul este pregătit să negocieze programul balistic.


„Rachetele iraniene nu sînt sub nicio condiţie negociabile, cu nimeni, cu nicio ţară, punct”, a declarat Alireza Miryousefi, emisarul iranian la ONU.


Uniunea Europeană a anunţat luni seară că decizia Iranului de a nu mai respecta în totalitate Acordul nuclear este "reversibilă", astfel că nu sînt necesare sancţiuni.


Regimul de la Teheran este pregătit să poarte discuţii cu Statele Unite, dacă Administraţia de la Washington elimină sancţiunile economice şi revine la respectarea Acordului atomic din 2015, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani, într-un discurs difuzat duminică.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load