Unul dintre principalii suspecţi în atentatele din Sri Lanka, arestaţi în Arabia Saudită

Unul dintre principalii suspecţi în atentatele din Sri Lanka, arestaţi în Arabia Saudită

Un bărbat din Sri Lanka, Ahamed Milhan Hayathu Mohamed, în vîrstă de 29 de ani, a fost arestat împreună cu alţi patru suspecţi într-o ţară nedezvăluită din Orientul Mijlociu.

Asta în urma publicării de către Interpol a unei „notiţe roşii”, unul dintre presupuşii organizatori ai atentatelor sîngeroase de la 21 aprilie în Sri Lanka, soldate cu 258 de morţi şi aproape 500 de răniţi în opt locuri, a anunţat organizaţia, relatează AFP.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei de la Colombo, cei cinci bărbaţi au fost arestaţi la Jeddah, în Arabia Saudită. Ele l-au prezentat pe Ahamed Milhan Hayathu Mohamed drept ”un lider de rang înalt” din cadrul National Thowheeth Jama'ath (NTJ), o organizaţie jihadistă suspectată că se află la originea atacurilor. Atacurile, comise în opt locuri, s-au soldat cu 258 de morţi şi aproape 500 de răniţi. Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat aceste atacuri.

”Arestarea şi extrădarea unuia dintre suspecţii-cheie în atacurile cu bombă din Sri Lanka reprezintă o etapă importantă a anchetei”, şi-a exprimat satisfacţia secretarul general al organizaţiei Jürgen Stock, citat vineri într-un comunicat. Imediat după atentate, organizaţia de colaborare în domeniul poliţiei, cu sediul la Lyon, în Franţa, a trimis o echipă să ajute autorităţile locale şi care a rămas în ţară pînă la 22 mai. Autorităţile din Sri Lanka au anunţat luna trecută arestarea a doi suspecţi în Qatar şi Arabia Saudită.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load