COVID-19 în MOLDOVA

Unul din cele mai așteptate evenimente ale anului 2021, aminat

Unul din cele mai așteptate evenimente ale anului 2021, aminat

Primarul din Sao Paulo, Bruno Covas, a anunţat vineri amînarea pe termen nedeterminat a carnavalului din cea mai mare metropolă a Braziliei din cauza pandemiei noului coronavirus, în timp ce autorităţile din Rio de Janeiro încă iau în considerare această opţiune, informează AFP.

"Atît şcolile de samba, cît şi blocurile (defilările pe stradă) din cadrul carnavalului înţeleg imposibilitatea organizării unui eveniment în februarie viitor", a declarat primarul Bruno Covas, care a anunţat astfel amînarea celei mai mari sărbători anuale, transmite agerpres.ro.

Nu a fost stabilită o nouă dată a carnavalului, dar acesta ar putea avea loc "la sfîrşitul lunii mai sau începutul lunii iulie" 2021, a adăugat primarul oraşului cu 12 milioane de locuitori.


Statul Sao Paulo este cel mai afectat din Brazilia de pandemia de COVID-19, cu 20.894 de decese şi 452.007 de contaminări în total.

Carnavalul din Sao Paulo este unul din cele mai importante din Brazilia. Ediţia trecută a atras 120.000 de persoane, care au admirat şcolile de samba de pe Sambodromul Anhembi, în timp ce "blocos", paradele ce pot fi văzute pe străzi timp de cîteva săptămîni, au atras peste 15 milioane de petrecăreţi, conform cifrelor furnizate de edilul oraşului.

Sărbătoarea, care necesită luni de pregătire, este şi prilejul unor profituri financiare substanţiale pentru municipalităţi.

La Rio, unde în timpul carnavalului este organizată o paradă somptuoasă cu care monumentale care atrage anual milioane de turişti, cinci din principalele şcoli de samba şi-au anunţat recent dorinţa de a amîna ediţia din 2021. Aceste şcoli nu doresc un carnaval pînă cînd nu este produs un vaccin împotriva noului coronavirus, care a făcut în Brazilia peste 84.000 de victime, a infectat peste 2.3 milioane de persoane şi continuă se se răspîndească.

Sao Paulo a anulat deja parada LGBTQ + programată să fie organizată în iunie, una dintre cele mai mari de acest gen din lume. Totodată, un alt eveniment care atrage milioane de participanţi, Marşul pentru Iisus, prevăzut pentru luna iulie, a fost amînat, urmînd să aibă loc în luna noiembrie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load