Ungaria solicită demisia Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului

Ungaria solicită demisia Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a solicitat, luni, demisia lui Zeid Ra'ad Al-Hussein, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, după ce acesta a afirmat că premierul Ungariei, Viktor Orban, are o atitudine xenofobă şi rasistă, relatează Politico.eu.


”Este foarte nepotrivit ca responsabili ONU să acuze state membre şi lideri aleşi democratic. Este evident că Zeid Ra'ad Al-Hussein trebuie să demisioneze”, a afirmat Szijjarto în cadrul unui discurs susţinut în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.


Solicitarea Ungariei vine în contextul în care Zeid Ra'ad Al-Hussein l-a criticat pe Viktor Orban în discursul de deschidere a sesiunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului reunit la Geneva, afirmînd că ”xenofobii şi rasiştii sînt lipsiţi de orice sentiment de jenă, precum Viktor Orban”.


Drept reacţie, Szijjarto a precizat că Zeid Ra'ad Al-Hussein nu se ridică la nivelul funcţiei pe care o ocupă, solicitîndu-i demisia.


”A compara Ungaria cu cele mai dure dictaturi ale secolului trecut este pur şi simplu inacceptabil”, a adăugat ministrul de Externe de la Budapesta.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load